Redactie – afscheid Marlies Batelaan

redactie


Eind vorig jaar zaten we met het voltallige feestcomité bij elkaar om iets leuks te bedenken voor het afscheid van onze culinaire redacteur die in februari met pre-pensioen zou gaan. Het gaat om geliefde collega en keukenprinses Marlies Batelaan. U allen welbekend van haar overheerlijke receptuur wekelijks in Libelle. Nu zijn wij allen best talenten in het organiseren van een gepast feestje. Vreemd genoeg werden we allemaal een beetje gestressed van deze klus. Althans, zo voelde ik dat zelf.

Dit hoorde je zo links en rechts op de Libelle redactie: Marlies wil geen afscheid. Marlies wil geen speeches. Marlies wil niet in het middelpunt van de belangstelling staan. Marlies haar man Willem mag er niet bij zijn, Marlies wil geen cadeau. Marlies weet ook nog niet precies wanneer haar laatste werkdag is. Misschien is Marlies wel naar Frankrijk op 20 februari. Het diner voor Marlies moet top zijn. Marlies komt gewoon niet. Marlies slaapt niet meer. De wijnen moeten van goed huize komen. En ga zo maar door.

Tja… wat moet je doen als je collega eigenlijk niets wil? Het is toch ongepast om niets te doen? Je kunt zó’n geliefde collega toch niet stilletjes laten vertrekken? En dan daarbij we hadden alle gasten al uitgenodigd! Hellup! Een sterrenkok inhuren en een afscheidsdiner laten verzorgen voor tachtig, negentig personen zou gepast zijn, maar dat liet het magere budget niet toe. Gelukkig kwam de hoofdredacteur met de oplossing. Franska sprak deze woorden: Ik ben de Chefkok en ga koken voor Marlies enne, ik schrijf de speech wel in het Kookboek dat we geven.

In één klap alles opgelost… “Maar weet je wel hoeveel gasten er uitgenodigd zijn? Je bent helemaal stapelknots. En weet je wat voor er gasten er komen!? Marc van Gullick, Paul Fagel, Constant Fonk, Joop Braakhekke en noem ze maar op. Allemaal mensen uit het culinaire vak”.”Ach, of ik nu voor dertig mensen kook of tachtig, dat maakt niet zo veel uit.” In no-time had ze het hele menu geschetst op vijf A-4tjes. Je zag precies welke gerechten op welke schalen kwamen en hoeveel. Dat noem ik nou stoer. Huppekee, gáán en gewoon doen. Op 20 februari veranderden een aantal Libelle-redacteuren in kookredacteuren en ook dat zag eruit alsof ze nooit anders gedaan hadden. Bij ons geen herrie in de keuken! Chefkok Franska had alles onder controle en was de rust zelve.

Wat onze dag helemaal goedmaakte, was de binnenkomst van Marlies! Gelukkig verscheen ze op haar afscheidfeestje en ze leek blij al haar collega’s en mensen uit het vak te zien, ze leek zelfs te genieten.

En dan nog even iets, gelukkig doet Marlies voor een keertje nog de Libelle Zomerweek. Daarna begint haar pre-pensioen.

Mocht u haar nog gedag willen zeggen dan is ze te vinden in de Libelle Keuken.

Mariken Swildens
Redactie Libelle-Studio Jan Kruis

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden