Redactie – Op locatie bij Blogs & Webteksten schrijven

redactie

Omdat ik stageloop bij Libelle Academy, word ik er zo nu en dan opuit gestuurd voor een kleine reportage. Zo was ik op 5 oktober te gast bij de cursus Blogs & Webteksten schrijven in Hengelo.

Die woensdagochtend ging al vroeg de wekker. De cursus zou namelijk om 09.00 uur van start gaan en met een treinreis van ruim drie uur in het vooruitzicht, moest ik vroeg uit de veren. Op locatie werd ik hartelijk verwelkomd door de directeur van de bibliotheek Hengelo: een van de nieuwe locaties en geheel in de stijl van Libelle Academy. De styliste had het lokaal weer prachtig aangekleed met de kenmerkende roze en witte accessoires.

Een korte rondleiding door de bibliotheek en een kop koffie en een roze koek (om in de stijl van Libelle Academy te blijven) later, arriveerden de cursisten. Het was duidelijk te merken dat zij al twee cursusdagen met elkaar hadden doorgebracht, want al snel was iedereen geanimeerd in gesprek. Complimenten en tips over blogs vlogen over en weer want na de vorige les was iedereen internet afgegaan op zoek naar elkaars sites. Van eigen webshop tot werkblog en een website over een eigen band, de stijlen liepen uiteen. Maar allen wilden ze weten: hoe schrijf je nou goede teksten voor je eigen site of blog? Docente Femke Nales kon dit haarfijn uitleggen. Ze besprak de do’s and dont’s van het bloggen, hoe sociale media je doelgroep kunnen vergroten en hoe je ervoor zorgt dat je gemakkelijk vindbaar bent met Google. Vervolgens gingen de cursisten zelf aan de slag met hun teksten en werd het resultaat beoordeeld. De tijd vloog voorbij en twee uur later verlieten de cursisten vol inspiratie en met een Libelle Academy-goodiebag het lokaal.

Ik ging weer richting trein en nam nog een roze koek mee voor onderweg.

Benieuwd hoe het er bij een Libelle Academy-cursus aan toe gaat? Bekijk hieronder het filmpje!

Rosalyn de Lange
Stagiair Libelle Academy

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden