Redactie – Stage lopen bij Libelle

redactie

Ik neem het haar niet kwalijk. Een jaar geleden zou ik precies hetzelfde hebben gezegd. Ik kende de Libelle alleen van Jan, Jans en de Kinderen. Als ik op zondagmiddag bij mijn oma op bezoek ging, lag er altijd een exemplaar op de salontafel. Oma haalde hier altijd haar inspiratie voor recepten en breipatronen uit. En dit zijn niet de onderdelen waar je als dertien jarig meisje in geïnteresseerd bent. De cover nodigde mij ook nooit uit tot lezen, gewoon omdat er geen boyband opstond (iets waar je als dertienjarige meisje wel in geïnteresseerd bent). Dus associeerde ik Libelle met ouder en leesmappen in wachtruimtes.

Nu, na vijf maanden stage, moet ik mijn welgemeende excuses aan jullie lieve lezeressen aanbieden. Ik had er namelijk niet meer naast kunnen zitten! Tijdens mijn stage bij Libelle Academy heb ik veel leuke ervaringen opgedaan. De Libelle-redactie bestaat uit een grote, leuke groep vrouwen die elke week hun best doen om weer een prachtig tijdschrift in elkaar te zetten. Het was op de Libelle Zomerweek, de open dagen en tijdens workshops dat ik de Libelle-lezeressen echt leerde kennen: supergezellige, nieuwsgierige en trendy dames die geen geitenwollen sokken maar hippe sandaaltjes dragen. Dus als ik nu aan de Libelle-vrouw denk, denk ik aan een vrouw die open staat voor nieuwe ervaringen en deze het liefst beleeft samen met haar familie en vriendinnen. Zo zie je maar, hoe vooroordelen je kunnen misleiden.

Stage lopen bij Libelle kan ik dan ook aan iedereen aanraden. Dus ten antwoord gaf ik mijn vriendin V. een Libelle, met de woorden: “Don’t judge a magazine by it’s cover.”

Rosalyn de Lange
Stagiaire Libelle Academy

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden