Redactieweblog – Klapperende eierstokken

Ik wist niet dat eierstokken zo hard konden klapperen. Die van mij zijn zo’n twee jaar geleden heel lichtjes begonnen, maar sinds mijn collega (beste vriendin) Barbara bevrucht is, spelen mijn hormonen nog hoger op dan de hare. Ik zie haar natuurlijk ook elke dag en daardoor merk ik elke verandering in haar lichaam op. En ze wordt gék van me. Volgens mij. Ze schaamt zich bijvoorbeeld kapot als ik weer eens te hard over de redactie roep dat haar borsten echt enorm zijn geworden. Of als ik alleen met haar in de lift sta en snel haar shirt omhoog wil trekken om haar buik te bekijken. En dan vervolgens (weer veel te hard) roep dat ik nog niks zie. Dat haar zwangere buik net zo dik is als mijn chipsophoping.

Laatst vertelde ze dat ze op de babyafdeling van de Bijenkorf een cadeautje voor een net bevallen vriendin had gekocht ZONDER iets voor zichzelf uit te zoeken (en dat terwijl ík al twee babyshirtjes in mijn kast heb liggen voor als het ooit zover komt).

Nou vrááág ik je.

Tja, ze zeggen dat zwangere vrouwen over niets anders kunnen praten dan hun zwangerschap. Maar in dit geval geldt dat dus meer voor de collega van de zwangere…

Femke Sterken

Reportageredactie

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden