null Beeld

Reis aanbieding: dagjes uit

Redactie Libelle.nl
null Beeld

Vier de zomer! Geen startbewijs voor de Nijmeegse Vierdaagse? Er zijn nog veel meer zomerse wandeltochten en andere leuke evenementen! We hebben er 10 geselecteerd.

Zomer = Parade 19 juli t/m 4 augustus en 9 t/m 25 augustus

Konden we maar bij Festival De Parade logeren. Want o, wat is het moeilijk kiezen uit die 74 voorstellingen (theater, dans en muziek) 37 bandjes en 19 kinderstukken. Natuurlijk kun je er ook heerlijk mensen kijken, eten, proosten op de zomer of rondjes draaien in de ouderwetse zweefmolen.

Utrecht: 19 juli - 4 augustus. Amsterdam: 9 t/m 25 augustus. www.deparade.nlZondagmorgen in 't Zwin 21 juli

Het is misschien wat vroeg, maar natuurgebied 't Zwin is het waard. Meld je zondag 21 juli om 10 uur bij Natuurcentrum Zwin (bij de Belgische grens) voor een zondagse wandeling. De gids laat schorrebloemen, zoutkweek, zeekraal en zoutmelde zien terwijl de westenwind het hoofd leegblaast.

Toegang: € 4,-/€ 2,- (kind). Mail voor meer informatie: info@zwin.be

Zomerkoninkje Elke woensdag van 17 juli t/m 21 augustus

Deze zomer veranderen de barokke tuinen van Paleis Het Loo in een spectaculair openluchttheater. Tijdens de Parade van de Zomerkoning (iedere woensdagavond van 17 juli t/m 21 augustus) klauteren acrobaten door de eeuwenoude bomen, fietsen sprookjesachtige figuren over de paden en dansen prachtig uitgedoste dames door de tuin. Op stelten!

www.paradevandezomerkoning.nl

null Beeld

La-ma-waaien 20 & 22 juli

Het seizoen voor het skûtsjesilen is aangebroken, dus op naar Friesland! De zeilwedstrijden hebben de charmante vrachtschepen van de sloop gered. Ze zijn inmiddels zo populair dat de verenigingen (SKS en IFKS) meerdere kampioenschappen organiseren. Op 20 juli heb je het beste zicht bij De Tijnje (Grou), 22 juli bij Iesicht (De Veenhoop).

www.skutsjesilen.nl

Swingen in Scheveningen 20 juli

Het Jam de la Crème Festival is een zomerse cocktail van zee, zand en jammende muzikanten, kunstenaars en dj’s die de zomernacht feestelijk doorhalen. 20 juli bij Strandtent Zuid, Scheveningen.

www.jamdelacreme.nl

Bostheater 23 juli t/m 7 september

In het openluchttheater in het Amsterdamse Bos kun je gratis genieten van Cyrano, de beroemde romantische musical. Picknickmand mee!

www.bostheater.nl

ZOOmeravond tussen de dieren t/m 31 augustus


Eindig een dagje Amsterdam voor de verandering eens op een picknickkleed in Artis. In de zomer is de oudste dierentuin van Nederland open tot zonsondergang. Liggend in het gras geniet je van swingende optredens. Liever iets actiever? Tijdens ZOOmeravonden kun je ook workshops doen. Wat dacht je van een potje ouder- & kinderyoga, of een ritmisch percussiesessie?

www.artis.nl

null Beeld

Stretchen aan zee Juli & augustus

Geen zin om stram over het strand te strompelen? Start met een yogales aan zee en de rest van de dag loopt gesmeerd! De zonnegroet met zeezicht kun je doen in Ouddorp, Domburg of Nieuwvliet.

www.vvvzeeland.nl

Theaterfestival Boulevard 1 t/m 11 augustus

Bossche straten en zalen zijn het decor van een zomers theaterfestival. Ons favoriete stekkie? Het festivalplein aan de voet van de St. Janskathedraal!

www.festivalboulevard.nl

Zomerspelen T/m 10 augustus

Je bent nooit te oud om buiten te spelen, in ieder geval niet op Terschelling. Daar kunnen groot en klein t/m 10 augustus meedoen met de MooiWeer ZomerSpelen. Van wadkanoën tot huttenbouwen en van trampolinespringen tot powerkiten. www.mooiweerzomerspelen.nl

Bekijk ook de reis aanbieding naar Beieren, of een van de andere mooie reis aanbiedingen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden