null Beeld

Reisaanbieding – winterse wildtochten

Redactie Libelle.nl

Vijf op een rij

Je hoeft niet eens naar Afrika om wilde dieren te spotten. Eerst maar eens beginnen bij onze eigen wilde dieren. Tijdens de Grote Vijf Safari van Staatsbosbeheer wordt samen met een ervaren boswachter gespeurd naar reeën, zwijnen, bevers, edelherten of zeehonden, met robuuste voer- en vaartuigen.

Aanbieding

De Grote Vijf Safari’s van Staatsbosbe¬heer zijn excursies onder begeleiding van een ervaren boswachter, inclusief vervoer, snack, maaltijd en een wildpaspoort. Speciaal voor Libelle zijn er extra Safari’s op de planning gezet:

  • Reeën van Leersumseveld29 december 15.00-19.00 uur. € 35,-, kinderen € 30,-.
  • Zeehonden van Terschelling24 december 14.00-17.30 uur. € 20,-, kinderen € 17,50.30 december 10.00-13.30 uur. € 20,-, kinderen € 17,50.
  • Reeën van het Drentse Friese Wold22 december 14.30-18.00 uur. € 32,50, kinderen € 27,50.

Op vertoon van de pagina in Libelle 47 krijgen de kinderen een Grote 5-cap cadeau. Leuk, want hier kunnen ze de dierenpins op steken die ze bij elke safari cadeau krijgen.

Informatie en boeken: www.staatsbosbeheer.nl/grotevijf

Goed kieken

De Tankenberg is het hoogste punt van Overijssel. Op heldere dagen kun je vanuit het koepeltje op de top Duitslandzien liggen! Rondom deze Dutch mountain ligt Landgoed Egheria, een heuvelachtig natuurgebied dat kan worden verkend aan de hand van de wandeling KiekTwente. Onderweg valt genoeg te kieken, Twents voor kijken en synoniem voor fotograferen.

Aanbieding

Met de wandeling KiekTwente verkent u zelf de natuur van Egheria en Elfterheurne. Onderweg

krijgen wandelaars ‘kiektips’: de mooiste locaties en informatie over natuur- en cultuurhistorie.

KiekTwente zit in een blik met een wandelkaart en een waaier met alle kiekpunten, drie kortings-bonnen voor horeca onderweg en een code om een app met de route te downloaden. De

wandelingen zijn te koop bij de startpunten en Libelle-lezeressen ontvangen als extraatje een

waardebon voor één persoon voor een volgende activiteit van natuurmonumenten. Op = Op!

Gooise geheimen

Waar de een naar het Gooi gaat om er BN’ers te spotten, komt de ander er voor een ontmoeting met een ree, vos, De boswachter heeft een prachtige winterwandeling uitgestippeld door het natuurschoon van het Goois Natuurreservaat. www.gnr.nl

Aanbieding

Verken het Goois Natuurreservaat op 14 december 2014, van 14.00-16.00.

Startpunt: parkeerterrein van seizoenskampeerterrein De Fransche Kamp, Franse Kampweg 5A in Bussum. De wildwandeling wordt afgesloten met een drankje en wat lekkers. Meld je snel aan

op www.winkel.gnr.nl want de tocht is voor maximaal 25 wandelaars. Libelle lezers betalen de speciale Libelle-prijs € 15,-. Kinderprijs € 7,50. Donateurs van Goois Natuurreservaat profiteren van € 2,50 extra korting.

Struinen door de duinen

’s Zomers komen we er vooral vakantiegangers tegen, maar Nationaal Park Zuid-Kennemerland is in november weer helemaal van de locals, als Schotse Hooglanders, pony’s en rugstreeppadden. Trek juist in de wintermaanden door de jonge duinen of ga uitwaaien op het strand. www.np-zuidkennemerland.nl

Aanbieding

Op vertoon van deze pagina betalen Libelle-lezers de speciale prijs van € 19,- p.p. voor een high tea bij Brasserie DenK op Landgoed Duin & Kruidberg. Max. 4 personen per Libelle, niet geldig i.c.m. andere aanbiedingen, actie geldt t/m 31 maart 2015.

Graag vooraf reserveren via tel. 023-512 18 00 of info@brasseriedenk.nl o.v.v. Libelle high tea-actie. Brasserie DenK, Duin en Kruidbergerweg 60, Santpoort-Noord, www.brasseriedenk.nl

Wilde boel

Met zo’n 200 edelherten, 150 reeën, 150 wilde zwijnen en 7 wildobservatieposten halen liefheb-bers van groot wild hun hart op in het Nationale Park De Hoge Veluwe. Bijzonder om dit prachtig gerestaureerde monument te bewonderen, zeker in combinatie met de wildwandeling die het Nationale Park speciaal voor Libelle uitstippelde.

Parkentree volwassenen: € 8,70 (2014), € 8,80 (2015).

Aanbieding

Op vertoon van deze pagina ontvangt u bij het bezoekerscentrum in het centrumgebied

een Libelle-wandeling (10 km) die alle landschappen van het park laat zien, incl. een gratis kop koffie/ thee in de Theekoepel bij het Jachthuis. De wandeling is uit te breiden met een

rondleiding door Jachthuis Sint Hubertus. Graag vooraf reserveren via www.hogeveluwe.nl. Voor de rondleiding betaalt u € 4,- p.p. De aanbieding geldt t/m 15 januari 2015.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden