null Beeld

Romige linzensoep met gebakken paddenstoelen

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

Benodigdheden:

  • 4 sjalotjes, fijngesneden
  • 2 worteltjes, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 2-3 el olijfolie
  • 350 g groene linzen
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 dl slagroom
  • zout, peper
  • 300 g gemengde paddenstoelen, in stukken
  • 3-4 el fijngesneden bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Bak sjalot, wortel en bleekselderij circa 10 min. in 1-2 el olie.
  2. Voeg de schoongespoelde linzen, bouillon en laurier toe en breng aan de kook.
  3. Laat de soep op zacht vuur 25-35 min. koken tot de linzen zacht zijn.
  4. Voeg de slagroom toe en zout en peper naar smaak.
  5. Bak de paddenstoelen 6-8 min. op hoog vuur in 1 el olijfolie.
  6. Breng ze op smaak met zout, peper en peterselie en serveer ze in de soep. Lekker met krokante soepstengels.

Bereidingstijd: circa 40 min. Circa 345 kcal p.p.


Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

null Beeld


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden