Salade van venkel, dadels en parmezaan
Hoge temperaturen? Maak een verfrissende salade!
Voor de salade:
• 3 stengels bleekselderij, heel schuin in flinterdunne plakjes gesneden
• 1 venkelknol, schoongemaakt, vertikaal gehalveerd en flinterdun gesneden
• het sap van ½ citroen
• 1 klein handje platte peterselieblaadjes
• 3 el pompoenpitten (Pepita’s), even in een droge koekenpan gepoft
• 75 g walnoten, even in een droge koekenpan geroosterd
• 150 g Parmezaanse kaas, of oude Comté, in julienne gesneden
• 10 dadels, ontpit en in julienne gesneden
Voor de dressing:
• 2 el olijfolie
• 2 el walnotenolie
• het sap van ½ citroen
• zout en zwarte peper uit de molen
Meng de bleekselderij, de venkel en het citroensap in een kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en schep om tot een mooie salade. Giet het citroenspa in een kannetje en voeg, al kloppend, de oliën in een dunne straal toe. Breng het op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade, schep alles goed door en serveer de salade direct.
Drink er een glas knisperdroge witte wijn bij.