null Beeld

Salade van venkel, dadels en parmezaan

Hoge temperaturen? Maak een verfrissende salade!

redactie

Voor de salade:

• 3 stengels bleekselderij, heel schuin in flinterdunne plakjes gesneden

• 1 venkelknol, schoongemaakt, vertikaal gehalveerd en flinterdun gesneden

• het sap van ½ citroen

• 1 klein handje platte peterselieblaadjes

• 3 el pompoenpitten (Pepita’s), even in een droge koekenpan gepoft

• 75 g walnoten, even in een droge koekenpan geroosterd

• 150 g Parmezaanse kaas, of oude Comté, in julienne gesneden

• 10 dadels, ontpit en in julienne gesneden

Voor de dressing:

• 2 el olijfolie

• 2 el walnotenolie

• het sap van ½ citroen

• zout en zwarte peper uit de molen

Meng de bleekselderij, de venkel en het citroensap in een kom. Voeg alle andere ingrediënten toe en schep om tot een mooie salade. Giet het citroenspa in een kannetje en voeg, al kloppend, de oliën in een dunne straal toe. Breng het op smaak met zout en peper. Giet de dressing over de salade, schep alles goed door en serveer de salade direct.

Drink er een glas knisperdroge witte wijn bij.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden