PREMIUMMijn kerstman

Sandy (30): “Op kerstavond hebben we onze liefde voor het eerst uitgesproken”

null Beeld Bart Brussee
Beeld Bart Brussee

Op kerstavond 2009 hadden Sandy (30) en Arnold (33) hun eerste afspraakje. Precies tien jaar laten gaven ze elkaar het jawoord.

Nienke PleysierBart Brussee

Sandy: “Kerstavond is onze avond. Elk jaar zorgen we ervoor dat we samen iets leuks gaan doen. Meestal is dat lekker uit eten en daarna thuis knus op de bank de All you need is love kerstspecial kijken.”

Arnold: “Ik ben niet zo van de tradities, maar deze avond is van ons. Het is de avond waarop we onze eerste date hadden en ook de avond waarop we tien jaar later zijn getrouwd.”

S: “Wij leerden elkaar kennen op de opleiding voor docent Engels. Ik was toen zeventien en Arnold eenentwintig. We raakten met elkaar bevriend en langzaamaan begon ik hem steeds leuker te vinden. Voor Sinterklaas gaf hij me een dvd van mijn lievelingsserie en onder het mom van een bedankje vroeg ik hem mee uit. We planden het op kerstavond, omdat we allebei die avond toch niks speciaals te doen hadden.”

A: “Ik vond Sandy al een tijdje meer dan gewoon leuk, en toen we in het restaurant zaten, vertelde ik haar dat ook. Best spannend, maar gelukkig reageerde ze meteen met: ‘Ja, ik jou ook!’”

null Beeld

S: “Vanaf dat moment was het ‘aan’. Arnold was mijn eerste echte vriendje. De kerstdagen daarna hebben we niet samen gevierd, dat zou wel heel snel zijn, maar die kerstvakantie hebben we wel voor het eerst elkaars familie ontmoet.”

A: “Precies tien jaar na die eerste date is Sandy mijn vrouw geworden. Eigenlijk trouwden we op 23 december en om middernacht zijn we met alle gasten naar buiten gegaan voor een speciaal moment. Het was donker, iedereen had een brandend sterretje in zijn hand en tussen de kerstlichtjes hebben we geproost op onze liefde.”

S: “We hadden een herberg in Castricum afgehuurd, waar onze gasten ook bleven slapen. In de feestzaal stond een grote kerstboom, tussendoor draaiden we kerstliedjes en onze bruidstaart was een winterwonderlandtaart bestrooid met sneeuwvlokjes.”

A: “Alleen de aanwezige gasten, onze beste vrienden en directe familie wisten dat Sandy dertien weken zwanger was. Zo bijzonder.”

S: “Ik paste gelukkig nog net in mijn jurk.”

A: “De ochtend na het feest hebben we een foto gemaakt van onze bruidsschoenen voor de grote kerstboom en daarnaast een minikerstslofje. Zo hebben we het nieuws met de rest van onze bekenden gedeeld en dit jaar vieren we voor de tweede keer kerst met onze zoon.”

S: “Ik vind het heel bijzonder dat we op kerstavond onze liefde voor het eerst hebben uitgesproken. We houden allebei ook echt van kerst. Arnold is ermee opgegroeid; zijn moeder versierde het hele huis altijd prachtig. Zelf zou ik ook het liefst al in september een boom neerzetten en lampjes ophangen. Hopelijk gaat die kerstliefde over op onze zoon.”

A: “Volgens mij zit dat wel goed; hij vindt de lichtjes in de boom in elk geval helemaal geweldig. Dit jaar kan hij voor het eerst lopen, dus misschien wel slim om de mooie glazen ballen wat hoger in de boom te hangen.”

Styling: Maartje van den Broek | Haar en make-up: Carmen Zomers | M.m.v. Boohoo (jurk), Asos (schoenen), C&A (groen pak), We Fashion (coltrui), Samsøe Samsøe (schoenen)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden