null Beeld

Sex met Marleen: vrouwen zijn strijkijzers, mannen gloeilampen

Onze liefdesexpert Marleen Janssen schrijft elke week over relaties en sex.

Redactie Libelle.nl

Marloes (39) schoot me aan op een verjaardag. We stonden samen in de keuken bij het kaasplankje en de bakjes nootjes. ‘Zeg,’ fluisterde Marloes vanachter haar hand, ‘jij weet toch zo veel over sex? Ik heb een vraag.’

Het zat zo. Marloes is al een jaar met Vincent. Het gaat goed, maar er is een probleem: zij komt niet klaar als ze vrijen. ‘En volgens Vincent ligt dat aan mij,’ zei Marloes. ‘Hij beweert dat al zijn exen wél orgasmes kregen, het ene na het andere.’

Ik grinnikte. Die Vincent, had hij nooit van faken gehoord? Marloes keek sip, zij voelde zich door zijn woorden een loser.

Ik zei: ‘Ben je gek, dat ben je beslist niet. Je moet alleen weten dat vrouwen strijkijzers zijn en mannen gloeilampen.’ Ik vertelde haar het verhaal over het ouderwetse strijkijzer. Zo’n loodzwaar geval dat je op de kachel zette en dat heel langzaam warm werd. Op een gegeven moment was het zo heet dat het siste als je er wat water op spetterde. Mannen kun je vergelijken met de supersonische strijkijzers anno 2015: je hoeft de stekker maar in het stopcontact te steken en ze zijn al op temperatuur. In een nanoseconde klaar voor de strijd. Hij denkt maar één ding: eropaf! Voor een man is de daad het fijnste wat er bestaat, maar de meeste vrouwen vinden het niet per se zo fijn. En ze komen er al helemaal niet van klaar. Vrouwen moeten nu eenmaal worden opgewarmd. Daar is meer voor nodig dan een paar minuten plichtmatig betasten en routineus gefriemel. Daarvoor is liefde nodig en aandacht en warmte. Als je daar de tijd voor neemt, word je van top tot teen wakker: het strijkijzer sist van plezier. Leuk voor beide partijen.

Hoe het afliep met Marloes en Vincent? Zij heeft het uitgemaakt. En hem toegewenst dat zijn volgende minnares een heel goede actrice is.

Meer lezen van Marleen? Bekijk haar eigen site.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden