null Beeld

Smørrebrød met rosbief en remouladesaus

Libelle Admin

Bovendien ziet smørrebrød er prachtig uit. Als basis gebruiken de Denen dun gesneden zuurdesem (rogge)brood in zowel de lichte als donkere variant. Dikwijls wordt smørrebrød bereid door zogenaamde smørrebrødmeisjes die een speciale opleiding hebben gekregen om smørrebrød te kunnen maken en te beleggen.

Bereidingswijze voor 4 stuks

  1. Maak een remouladesaus van 2-3 el mayonaise, 2 tl zure room, 2 tl heel fijngesneden zure augurkjes, 1 el fijngesneden bladpeterselie, een snufje geraspte mierikswortel en 1 plakje verkruimelde, krokant gebakken bakbacon.
  2. Schaaf ¼ komkommer in heel dunne plakjes, bestrooi ze met 1 tl grof zeezout en laat ze circa 30 min. uitlekken in een zeef.
  3. Spoel de komkommerplakjes af, dep ze droog en breng ze op smaak met peper en een beetje fijngesneden dille.
  4. Beleg 4 dunne plakjes (zuurdesem)brood royaal met plakjes rosbief.
  5. Garneer met komkommer, remouladesaus en heel fijne reepjes radijs.
  6. Bestrooi de radijsjes dun met paprikapoeder.

Bereidingstijd: circa 20 min. Wachten: circa 30 min. Circa 225 kcal p.st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.


Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden