PREMIUMMirella (45) ging wandelen om haar verlies te verwerken:

“Soms liepen de tranen over m’n wangen”

null Beeld Petronellanitta, Bart Brussee
Beeld Petronellanitta, Bart Brussee

Al wandelend verwerkte Mirella Flinterman (45) het verlies van haar moeder en de gevolgen van een skiongeluk.

Merel BronsPetronellanitta, Bart Brussee

“Wandelen? Dat vond ik vroeger iets voor oudere mensen. Maar toen overleed mijn moeder in 2018 aan zelfdoding en zat ik overspannen thuis. Ik wilde graag bewegen, maar had weinig energie. Wandelen leek me daarom een goed idee. Ik maakte tochten in mijn eentje over het strand, waarbij ik mijn verdriet vol aanging. Soms was het koud en liepen de tranen over mijn wangen. Maar als ik dan de wind weer in mijn rug voelde, kon ik ook de schoonheid van het strand zien. Bij de schelpen in het zand dacht ik aan hoe mijn moeder ze altijd verzamelde tijdens onze vakanties.
Dan voelde ze even heel dichtbij.
Een maand na mijn moeders dood kreeg ik een skiongeluk waarbij ik hersenletsel opliep. Alwéér een tegenslag. Ik kon maar weinig prikkels verdragen. Het wandelen moest ik opnieuw opbouwen, in het begin was vijf minuten al te veel. Toch bleef ik het doen. Het zorgde voor ritme en ik kon onderzoeken wat ik fysiek en mentaal nog aankon. Ik bouwde langzaam weer conditie op en merkte dat ik me ook mentaal sterker begon te voelen.
Ik wandel nu ook met anderen met hersenletsel, zodat zij dit ook kunnen ervaren. Want het gaat niet alleen over de fysieke inspanning, maar ook over aandacht hebben voor alles om je heen. Dat kan trouwens net zo goed als het regent. ‘Je bent niet goed dat je nu naar buiten gaat’, zeggen vriendinnen soms. Maar ik geniet juist van die druppels op mijn gezicht. Dan ben ik één met de natuur.”
loveyourbrain.nl

Styling: Gwendolyn Nicole, Ronald Huisinga. | Visagie: Astrid Timmer, Wilma Scholte . | m.m.v.: Bloes Jurk, Pumps (Zara), Top (Christian Berg), Pantalon (Costes) (Mirella), Jasje (Jake’s), Top, Sandalette (Zara), Pantalon (C&A) (Susan), Pak (Freebird), top (Vila), sneakers (All Stars) (Sameena)

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden