null Beeld

Songfestival

Op dinsdag 6 mei is de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Op 8 mei is de tweede halve finale en op zaterdag 10 mei is dan de grote finale.

Libelle Admin

The Common Linnets

Voor Nederland zullen Waylon en Ilse de Lange is de eerste halve finale op 6 mei als de Common Linnets ons land vertegenwoordigen met het nummer Calm After the Storm. Zij hebben gekozen voor deze bandnaam omdat 'Common Linnet' het Engelse woord is voor Kneu. En een Kneu is weer een een zangvogel die broedt in de Twente Heide... U raadt het al... Waylon en Ilse zijn twee vrije vogels uit het Twentse land.

Eerdere resultaten songfestival

De meest succesvolle inzending voor Nederland op een songfestival stamt alweer uit 1975. Teach-in behaalde toen met Ding-a-dong 152 punten. Dit succes hebben we helaas nooit meer kunnen evenaren.

Zelf score bijhouden?

Op www.songfestival.nl kan je scorekaartjes downloaden en zo de scores tijdens de uitzendingen bij te houden. Leuk om samen met je vriendinnen op de bank te doen!

En nu maar hopen dat we, net als vorig jaar met Anouk, in de finale terecht komen.

Ga jij kijken naar het songfestival?

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden