null Beeld

Spaanse tortilla: eitje aardappel

Ingredienten voor 6-8 personen

Libelle Admin
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 4 aardappelen in dunne plakjes
  • 8 el olijfolie
  • 6-8 eieren
  • snufje zout

Bereidingswijze:

  1. Bak de ui en aardappelen circa 15 min. op zacht vuur in de hete olie tot de aardappelen gaar zijn.
  2. Laat het mengsel in een vergiet uitlekken en vang de olie op.
  3. Veeg de koekenpan schoon.
  4. Klop de eieren los met een snufje zout en roer het aardappelmengsel erdoor.
  5. Verhit 1 el olie in een koekenpan van circa 22 cm doorsnede en schenk het aardappelmengsel hierin.
  6. Druk het plat en laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant goudgeel is.
  7. Schud de pan regelmatig.
  8. Keer de tortilla met behulp van een bord en schenk weer 1 el olie in de pan.
  9. Bak ook de andere kant goudgeel.
  10. Serveer de tortilla warm of koud.

Bereiden: circa 30 min. Circa 240 kcal p.p.

Meer eiergerechten? Probeer dan eens een eitje tuinkers of de gegratineerde eitjes uit de oven.

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden