Spaanse tortilla: eitje aardappel
Ingredienten voor 6-8 personen
- 1 grote ui, fijngesneden
- 4 aardappelen in dunne plakjes
- 8 el olijfolie
- 6-8 eieren
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Bak de ui en aardappelen circa 15 min. op zacht vuur in de hete olie tot de aardappelen gaar zijn.
- Laat het mengsel in een vergiet uitlekken en vang de olie op.
- Veeg de koekenpan schoon.
- Klop de eieren los met een snufje zout en roer het aardappelmengsel erdoor.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan van circa 22 cm doorsnede en schenk het aardappelmengsel hierin.
- Druk het plat en laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant goudgeel is.
- Schud de pan regelmatig.
- Keer de tortilla met behulp van een bord en schenk weer 1 el olie in de pan.
- Bak ook de andere kant goudgeel.
- Serveer de tortilla warm of koud.
Bereiden: circa 30 min. Circa 240 kcal p.p.
Meer eiergerechten? Probeer dan eens een eitje tuinkers of de gegratineerde eitjes uit de oven.