null Beeld

Stamppot rode bietjes met geitenkaas en merguez-worstjes

Redactie Libelle.nl

De verse geitenkaas maakt deze Hollandse stamppot extra smeuïg. De pittige merguez-worstjes kunt u vervangen door verse worst of saucijsjes.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 1-1¼ kg aardappelen, geschild
  • 40 g boter
  • 1-1½ dl hete, volle melk
  • 600-700 g gekookte bietjes, in dunne reepjes
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 125 g verse geitenkaas, verkruimeld
  • zout, peper
  • 6 merguez-worstjes
  • ½ el olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Kook de aardappelen gaar in circa 25 min. Laat uitlekken en stamp ze fijn.
  2. Laat de puree op zacht vuur al roerend even uitdampen. Roer er de boter en melk door tot er een romige puree ontstaat.
  3. Voeg de bietjes, peterselie en geitenkaas toe en zout en peper naar smaak.
  4. Bak intussen de merguez-worstjes goudbruin en krokant in 15-20 min. in de olie in een koekenpan.
  5. Keer ze regelmatig.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 590 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden