Stel je voor Maria in haar kont genomen

Roses

Eens even kijken, hoe zouden christenen reageren op de volgende video. Maria wordt afgebeeld als een hoer en in haar kont genomen door een ezel. Baby kind Jezus wordt als neukertje uit haar grote, geile vagina gepoept (geen sprake van onbevlekte bevruchting) en vervolgens zuigt Maria aan de pikkie van kleine Jezus. Klinkt mooi toch? Of niet? Gaan jullie haren ook recht overeind staan?

Kunnen jullie dan ook begrijpen dat hindoes zich zwaar beledigd voelen door de denigrerende sex act van Jim Carrey tijdens de life uitzending van Saturday Night Live waarin de Hindoegod Ganesh in een sex act wordt misbruikt en belachelijk gemaakt. Hoe respectvol is dit naar het hindoeïsme en naar alle hindoes?

Inmiddels hebben ook joden en boedhisten zich geschaard achter de hindoes. Wereldwijd denken christenen anders gelovigen te mogen beledigen onder het mom van vrijheid van meningsuiting, maar hoe zit het met respect voor andere geloven. Ik kan me niet heugen dat hindoes vulgaire uitingen hebben gemaakt over het christendom, maar andersom kan het blijkbaar wel.

En aan de christelijke kant blijft het muisstil. Ook nadat de ultra rechtse christen Pat Robertson proclameert dat alle hindoes uit Amerika weg moeten. Het hij ziet het Hindoeïsme als een demonisch geloof. Dit heb ik al eerder gehoord. Mijn ouders hadden in Suriname al veel last van discriminatie, daar wonen veel super gelovige christenen en wat ze leren is dat alleen het Christendom écht is. Het Christendom als maatstaf voor andere geloven. Hoe barbaars is dat? Het Hindoeïsme is nog steeds het oudste geloof ter wereld en het bestond lang voordat het christendom en de islam er waren.

Te pas en te onpas denken christenen ons geloof te mogen beledigen en onze devta’s te mogen misbruiken. Een aantal jaren terug waren plaatjes van Ganesh op wc brillen afgedrukt en werden ze en masse bij Gamma verkocht. Happinezz die claimt spiritueel te zijn misbruikt onze Laxmi devta voor commerciële doeleinden, Laxmi op een kalender.

Wanneer houdt het misbruik, de bespotting en het neerhalen van Hindoe devta’s op? Wanneer begint men te accepteren dat andere geloven hun eigen concept hebben, en dat het christendom niet de maatstaf is en het nooit zal worden.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden