Huis Frankrijk Beeld Getty Images
Huis FrankrijkBeeld Getty Images

PREMIUM

Stella (47): “Ze ploften neer op ons terras en staken geen hand meer uit”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend. Deze week vertelt Stella over haar huisje in Frankrijk, waar familie van haar en haar man alleen kwamen om geld te besparen en niets terugdeden.

Tineke BeishuizenGetty Images

Stella (47): “Dolblij waren we toen we achttien jaar geleden een huisje in Frankrijk kochten. Het was een droom die uitkwam. Het was een bouwval, daarom konden we het ook betalen, maar we waren jong en zagen nergens tegenop. Maar goed ook, want het heeft ons zo’n tien jaar gekost voor het bewoonbaar en comfortabel was. Vaak kwamen in de zomer vrienden uit Nederland langs om te helpen. Daar hebben we heel veel aan gehad. Zij sliepen in hun tentje op ons terrein en zelf hebben we jarenlang overnacht in een oude caravan naast het huis. We waren al blij met water en stroom.”

‘De ruïne’

“Onze families hebben we in die jaren nooit gezien, zij maakten alleen maar grappen over ‘die ruïne’, waar ze in het begin eens langs waren gekomen op weg naar hun vakantieadres met zwembad. Een paar jaar geleden kwamen ze weer poolshoogte nemen. Onze bouwval was een beeldig huisje geworden. Wat een prestatie van ons, petje af, wie had dat gedacht! Tja, en toen was het ineens heel aantrekkelijk om op weg naar Spanje een paar nachtjes bij ons te logeren. Scheelde weer een hotelletje of een B&B.”

Voor wat hoort wat

“Eerst vonden we het wel gezellig, maar er stond werkelijk niets tegenover. Ze kwamen, zakten onderuit op het terras en staken geen hand uit als ik voor iedereen stond te koken. Ze haalden niet eens het beddengoed af als ze weggingen. Het kostte ons ook nog aardig wat geld, want we wilden hen graag leuk ontvangen. Bovendien wilden we onze vrienden, die zo hard hadden meegewerkt, ook een slaapplek bieden. Daarnaast wilden we er trouwens zelf ook nog een beetje vakantie vieren. Ik kwam vaak vermoeider thuis dan ik wegging.”

Alles waard

“Mijn man hakte de knoop door: alleen nog logés op afspraak, niet onverwachts en zeker niet als goedkope tussenstop. Het heeft ons wat familierelaties gekost, maar vorig jaar hebben we met ons gezin voor het eerst echt vakantie gehad in ons huisje, en dat was alle boze gezichten waard.”

Bron: XXX

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden