null Beeld

Stiekem valsspelen met 30 Seconds doe je zó

Staat er bij jullie standaard 30 Seconds op het menu tijdens de feestdagen? Dat is natuurlijk hét moment om aan je familie of vrienden te laten zien dat jij de beste bent in dit spelletje. 

Daphne Dorgelo

Of nou ja, de beste? Misschien met een klein beetje hulp dan. Dat mag toch best voor een keertje? *knipoog*

Truc 1: gewoon ja roepen

Je zusje is een schat, maar erg veel algemene kennis heeft ze niet. Van veel begrippen op de kaartjes heeft ze nog nooit gehoord en dat maakt het natuurlijk een stukje lastiger om te winnen. De oplossing? Gewoon ja roepen als ze weer hoopvol het compleet verkeerde woord roept. Moet je natuurlijk wel uitkijken dat niemand je kaartje checkt.

Truc 2: sjoemel met de pionnen

Top, we mogen weer een plaatsje vooruit dus. En terwijl de andere spelers elkaar aan het beschuldigen zijn hoe het komt dat ze aan het verliezen zijn, zet jij je eigen pion een extra plaatsje naar voren. Word je betrapt? Gewoon doen alsof je neus bloedt.

Truc 3: pion naar achteren

Beginnen de borrels al aardig hun werk te doen bij de fam, en heb jij daardoor nog steeds de vrije hand op het bord? Je kunt natuurlijk óók nog de pion van je tegenspelers wat terugzetten. Maar let wel: het kan maar zo zijn dat neef Tom de pionnetjes strak in de gaten aan het houden is. Zo'n persoon heb je er namelijk bijna altijd wel bij.

Truc 4: een ander begrip uitleggen

Is de beurt aan jou om de begrippen op het kaartje uit te leggen, maar heb je eigenlijk géén idee waar de Nederrijn doorheen stroomt in Nederland? Beschrijf dan gewoon een ander woord. Misschien voor de zekerheid wel een woord dat er een beetje op lijkt.

Truc 5: nog een keer gooien

Terwijl je nog zo zei niet de dobbelsteen te willen gooien voor het team, gooi je een 2. Balen. Maar als iedereen te druk in de weer is met de hapjes die óók op tafel staan, kun je gewoon nog een keer gooien. Het zal je verbazen hoe slecht iedereen dit in de gaten houdt. Het is maar net hoe hysterisch je zelf reageert als je gooit.

Toch liever een ander spelletje? Zo maak je nieuwe dobbelstenen in geval van nood:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Beautify. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden