null Beeld

Stress? Opruimen helpt

Personal organizer Caroline Griep geeft elke week de beste tips om je huis opgeruimd en geordend te houden.

Redactie Libelle.nl

Soms neemt het leven ineens een loopje met je. Dan heb je het al druk en gebeuren er ook nog eens allerlei onverwachte dingen waarop je geen invloed hebt. Zeker als alles even tegen zit, kunnen de simpelste taakjes je moeite gaan kosten.

Geen paniek!

Als alles lekker loopt, heb je meestal niet zo'n last van wat rommel, maar als je stress hebt, kan het je het gevoel geven dat alles van de rails aan het lopen is. Geen paniek! Het zijn vaak maar kleine dingen waardoor je weer wat grip krijgt en al lijken ze nog zo voor de hand liggend, ze werken wél, zeker in onrustige tijden:


  • Maak je bed op. Kost een minuut, maar je stapt ’s avonds wel in een lekker ‘opgeruimd’ bed, waarin je tot rust komt en nieuwe energie op kunt doen.
  • Breng iedere ruimte regelmatig terug tot ‘ready’. Meer dan een paar minuten per ruimte hoeft dit niet te kosten. Even de vuile vaat wegwerken, je kleren opvouwen en in de kast leggen, gebruikte handdoeken ophangen, kranten in de tas met oud papier doen: voor je onderbewustzijn maakt het een wereld van verschil.
  • Als je in een hectische periode opziet tegen huishoudelijke klusjes, bedenk dan dat ze ook voor wat afleiding zorgen. Stofzuigen, de badkamer schoonmaken, afwassen, de was opvouwen… Zucht eens diep, zet een muziekje op en ga aan de slag.
  • Omring je met dingen waarvan je houdt of waaraan je mooie herinneringen hebt: een mooie foto, de vaas van je oma met verse bloemen, een kaart met een inspirerende of hoopgevende tekst. Dat zorgt voor positieve energie, alleen al als je er langsloopt.

null Beeld

Meer tips van Caroline? Je vindt ze op griepruimtop.nl en op Carolines Facebookpagina.

Portretfoto: Suzanne Liem. Beeld: Jeroen van der Spek

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden