Struinen door de duinen

Lang of kort

redactie

De Heemskerkerduinroute start in Castricum. Óp naar Beverwijk en Wijk aan Zee. Het Noordhollands Duinreservaat is de volgende stop en Bakkum het eindpunt. De rit slingert door de duinen. De knooppunten op een rij: 22-23-35-42-34-14-15-16. Lengte: 20 km. Zin in een langere duintocht? Voeg knooppunt 25 (na 23) toe en fiets door naar Egmond aan Zee.

Staren over zee

De hippe, rode tent Blinckers ligt hoog in de duinen. Lekker uit de wind, uitkijkend over zee is het er goed toeven. Zeeweg 45/47 Castricum. Libelle-korting: Libelle-lezeressen krijgen op vertoon van de pagina uit Libelle 35 10% korting op de totale rekening (geldig t/m 30-9-2011).

Fiets het duinpad af

en ga naar het centrum van Schoorl. Restaurant Zilte Zoen is dé plek voor een middagpauze. Bestel een sandwich met kip en bacon voor de lunch of gamba’s als borrelhap.

Mooi Schoorl

Staatsbosbeheer zette een leuke route uit door de Schoorlse Duinen. Dertig kilometer trappen langs zand en duin. Extra leuk: de route is gratis te downloaden op www.staatsbosbeheer.nl onder het kopje ‘activiteiten’. Kies voor Fietsroute Schoorlse Duinen.

Picknicken op stand

De groene velden van Landgoed Rosendael zijn perfect voor een picknick. Het landgoed wordt tot in de puntjes verzorgd. Naast veel groen vind je er ook een theekoepel en een rozentuin. Kasteel Rosendael is de trots van het landgoed en je kunt er ook naar binnen voor een rondleiding. Een parkbezoek kost € 4,50 (kinderen onder de 13 jaar betalen € 2,75).

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden