Support your locals: dít zijn de favorieten van de Libelle redactie in Breda
Als je de ruimte in je portemonnee hebt, is het belangrijk om je steentje bij te kunnen dragen aan kleine ondernemers. De Libelle redactie vertelt welke 3 favoriete ondernemingen zij steunen in hun stad. Deze keer stagiaire Ismay Gijsen.
Mijn vriend en ik hebben een nieuwe project in het leven geroepen: 1 keer per week halen we ergens lunch en 1 keer per week halen we avondeten af. Iedere keer bij een ander restaurant, zodat we toch een beetje de horeca steunen. Dit zijn mijn 3 favorieten plekken in Breda:
Boerderijwinkel Hoeve Overa
Support your locals doe je ook door ergens anders boodschappen te doen dan in de grote supermarkten. Voor boerderijwinkel Hoeve Overa, rijd ik graag een blokje om. Ze hebben er heerlijke (streek)producten en al het groenten en fruit komt uit eigen tuin. Ze verkopen er zelfgemaakte jams, de allerlekkerste kaas en de eieren en het vlees komen van hun eigen dieren. Daar boodschappen doen is voor mij echt een feestje.
Bloem van Damascus
Ik woon vlakbij Bloem van Damascus, een restaurant met traditionele Syrische gerechten op de kaart. Ik ga er graag langs voor een lekker broodje falafel, een goede bak hummus of de mierzoete baklava. Alles wordt versbereid met heerlijke kruiden en specerijen. Momenteel bezorgen ze alle lekkere gerechten ook gewoon aan je deur.
Papa e Citu
Nog een pareltje in Breda: de Sardijnse traiteur Papa e Citu. Ik kan voorlopig niet op reis, maar wel een stukje Italië in huis halen met de verrukkelijke pasta’s en pizza’s van dit zaakje. De pizza’s zijn flinterdun en vooral de pasta vongole vind ik onweerstaanbaar. Als ik met een bordje pasta op mijn zonnige balkon zit, is het bijna alsof ik aan het Italiaanse Comomeer zit te eten.
De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!
Beeld: iStock