null Beeld

Swipen, klikken, bladeren

Soms, héél soms, verloopt een verbouwing wél volgens plan. De grote revisie van libelle.nl is zo’n succes. Keihard werken was het! Er zijn veel nieuwe dingen toegevoegd en zelfs het fundament is aangepakt. Meer dan ooit sluit de website aan bij het papieren weekblad dat u nu leest. Het lijkt logisch: online hetzelfde gevoel en gezicht uitdragen. Na een jaar noeste arbeid, door een team van IT’ers, vormgevers, redactieleden en marketingmensen, weet ik inmiddels dat zoiets verre van natuurlijk is.

Nu staat libelle.nl als een huis. Een huis met maar liefst drie verdiepingen, want behalve een compleet nieuwe website, staan er ook nog een app én een digitaal magazine te shinen. Zo is Libelle nu op verschillende manieren te beleven. Op een tablet kun je er lekker doorheen swipen, klikken, bladeren, kijken, lezen én luisteren. Als je het mij vraagt de beste online-tijdschriftervaring, voorzien van leuke extra’s. Zo maakt Wieke Biesheuvel haar comeback en zijn Manon (de dochter van Anne-Wil) en Koen (de ex-man van Maud) hier te volgen. Luister ook naar de prikkelende nieuwe podcast De Vagina Dialogen en bekijk LibelleTV-video’s, zoals die van Yvette van Boven, met haar persoonlijke tips bij de recepten uit het magazine. De mobiele app biedt dezelfde mooie beleving, maar dan in het klein, aangevuld met een mix van actuele nieuwtjes. Voor een groter beeld kunt u als vanouds via de pc of laptop bij ons terecht.

Online lezen was nog nooit zó geweldig, durf ik vol trots te stellen. Nee, het is nog niet perfect. Ook in een gloednieuw huis worden vaak pas later de plinten geverfd of lampen opgehangen. Het verbeteren en aanpassen gaat voorlopig gewoon door. Ik hoop dat u snel een kijkje komt nemen op een van onze platforms en dan net zo enthousiast bent als wij.

null Beeld
  • Fotografie: Getty Images. Fotografie Hilmar: Brenda van Leeuwen. Styling: ­Maartje van den Broek. Haar en Make-up: Manous Nelemans
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden