null Beeld

Tarte tatin van peer

Benodigdheden voor 10-12 personen

• 4-6 rijpe kleine handperen, geschild

• 125 g boter

• 125 g kristalsuiker

• 5-7 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid

• 1 eidooier

Bereidingswijze

  1. Halveer de peren en verwijder het klokhuis. Smelt de boter in een taartvorm met vaste bodem van circa 24 cm doorsnede, strooi de suiker in de vorm en leg hierop de peren met de bolle kant naar beneden.
  2. Zet de vorm op zacht vuur en laat het suikermengsel karameliseren. Dit kan wel 20-30 min. duren, de peren laten vocht los en dat moet eerst verdampen voordat de suiker karameliseert.
  3. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een cirkel van circa 26 cm doorsnede en een dikte van 3 mm. Leg het deeg over de peren en duw de rand van het deeg tussen de vorm en de peren.
  4. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk hiermee het deeg. Bak de taart in 25-35 min. goudgeel en gaar in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C. Serveer hem lauwwarm of koud, eventueel met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.

Bereidingstijd: circa 45 min. Oventijd: 25-35 min. Circa 300 kcal p.p.

Productie: Marina van Dijk. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden