null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Terrasje pakken? In déze steden betaal je het meest en het minst

Met dit warme zomerweer zouden we het liefst iedere dag een terrasje pakken. Onze portemonnee wordt daar alleen iets minder vrolijk van.

Faye HeijnisGetty Images

In welke plaats kun je het goedkoopst op de zon proosten? Daar is opnieuw het terrasonderzoek op losgelaten.

Amsterdam

En je raadt het misschien al: een terras in Amsterdam ga je het meest voelen in de portemonnee. Onze hoofdstad is voor de vierde keer uitgeroepen tot de duurste terrasstad van Nederland. Je bent er gemiddeld zelfs meer kwijt ten opzichte van vorig jaar. Nu betaal je voor twee koffie, twee fris, twee bier en twee rosé al gauw 25,10 euro, terwijl dat gemiddelde een jaar geleden nog 3,5 procent minder was. Deze prijsstijging komt volgens de onderzoekers doordat de woningprijzen hier hoger liggen.

Den Bosch

Ook in Den Haag, dat op nummer twee staat, kun je een stevige rekening verwachten. Net als in Den Bosch en Haarlem. Rotterdam is maar liefst drie plekken gestegen en sluit nu de top vijf van duurste terrassen af.

Utrecht

Leiden en Utrecht staan niet in de top vijf, maar zijn wel flink in euro's gestegen. Beide gingen vijf plekken omhoog op de prijsladder. In Leiden ben je 4,2 procent duurder uit dan vorig jaar en in Utrecht 4,7 procent.

Goedkoop koffieleuten in Enschede

Waar we dan het goedkoopst koffie en rosé kunnen nemen? Zwolle, Almere en Enschede. In Zwolle is een rondje 3,75 euro goedkopen dan in Amsterdam en kost een glas rosé gemiddeld 3,50 euro. Trek in een fluitje? Dat glas bier kost in Almere gemiddeld slechts 2,40 euro. En de koffieleuten onder ons kunnen hun lol op in Enschede, met een gemiddelde van 2,18 euro voor een kopje cafeïne.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle in je mailbox? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Van Spronsen & Partners. Beeld: iStock

Wijnvlogger Heleen onthult: de beste supermarktwijnen ónder de 5 euro.

Vergeet je niet goed in te smeren voor en/of terwijl je op het terras zit. Deze zonnebrandcrèmes beschermen je huid goed:

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden