A couple standing on a high peak while backpacking in Yosemite Valley. Beeld Getty Images
A couple standing on a high peak while backpacking in Yosemite Valley.Beeld Getty Images

Tessa (48): “Steeds vaker vraag ik me af waarom we eigenlijk nog bij elkaar zijn”

Iedereen heeft een verhaal. Groots en meeslepend of juist klein en ontroerend.

“In de krant las ik dat na de zomervakantie meer mensen uit elkaar gaan dan andere periodes. Je zou toch denken dat een vakantie juist een goede gelegenheid is om als stel weer wat dichter bij elkaar te komen.

Tot ik kinderen kreeg, om precies te zijn. Jarenlang betekende op vakantie gaan vooral dat mijn man en ik het drukker hadden dan normaal, want de kinderen waren dan vierentwintig uur per dag om ons heen. Maar bijzonder was het wel, als gezin op de camping. Als de drukte me te veel werd, bedacht ik me dat het op een dag ook weer voorbij zou zijn met die drukte. Dan zouden de kinderen te oud zijn om nog met pa en ma op vakantie te gaan, en nog wat later zouden ze de deur uit zijn. In de jaren en jaren daarna zouden mijn man en ik samen zijn, dat werd ongetwijfeld enorm genieten!

Nu zijn we dus dat echtpaar zonder kinderen in huis. We hebben allebei een drukke baan. Mijn man zit in het bestuur van een voetbalclub, geeft trainingen aan jeugdteams en voetbalt zelf ook. Thuis is hij bezig met het krantje van de club en de planning van trainingen en wedstrijden. Van samen iets doen komt het maar zelden. Soms word ik daar treurig van en een andere keer kwaad, maar het helpt niets: mijn man is niet van plan om ook maar één van zijn vele taken aan een ander over te dragen. Ik vul mijn vrije tijd met vriendinnen, lezen en films kijken en dat bevalt me prima, maar het is niet wat ik had verwacht van deze periode in ons leven.

’s Zomers gaan we drie weken op vakantie, altijd naar een warm land aan de kust. In die weken zouden we een beetje kunnen bijpraten en dichter bij elkaar kunnen komen, maar mijn man heeft daar totaal geen behoefte aan. Hij zwemt een paar keer per dag en omdat hij makkelijk vrienden maakt, heeft hij al snel contacten met wie hij over voetbal kan praten. Fijne vakanties vindt hij het. Ik heb het op mijn manier ook best naar mijn zin. Alleen vraag ik me tijdens zo’n vakantie steeds vaker af waarom we eigenlijk nog bij elkaar zijn.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden