null Beeld

Thuiswerken volgens Esther: elk voordeel heb z’n nadeel

Elke week schrijft Esther Vuijsters voor Libelle Daily over haar drukke leven als zzpmmk’er (zelfstandige zonder personeel maar mét kinderen). Deze week: elk voordeel van zzp'er zijn, heeft ook wel weer een nadeel.

Elk nadeel heb z’n voordeel. Daar staat tegenover dat elk voordeel (dus) ook z’n nadeel ‘heb’. Want thuiswerken is weliswaar handig – je bent immers altijd een beetje vrij – maar het betekent ook dat je eigenlijk altijd ‘een beetje’ aan het werk bent.

Hallo, met wie?

Zo manage ik privé en zakelijk met behulp van één telefoon. En dus moet ik altijd maar weer afwachten wie ik aan de lijn krijg. Neem ik nou wél of niet op als ik in de rij bij de kassa sta? Laatst had ik een kind naar school gebracht, dat niet helemaal lekker was. Uiteraard werd ik gebeld toen ik net even onder de zonnebank lag. School, dacht ik. Dus ik nam op. Bleek het een of ander bedrijf dat belde over gratis stockmateriaal. Lag ik daar, naakt en met mijn ogen dicht, te overleggen over een proefabonnement.

Klacht indienen

Een ander nadeel is dat mijn eigen bedrijf ook onder mijn eigen adres staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. En kennelijk zijn verkopers tegenwoordig zó brutaal dat ze gewoon langsgaan bij nietsvermoedende zzp’ers. Zo belde er gisteren – ik zat net te lunchen met de kinderen – iemand van een energiebedrijf aan. Eerst grapte ik nog dat ik geen energie had voor een gesprek met hem, maar toen hij maar blééf aandringen begon ik het al snel wat minder grappig te vinden. Hij ging pas weg toen ik zei dat ik een klacht zou indienen.

Waarom zo onaardig?

Al die tijd stonden de kinderen in de gang te wachten op een kus van mama. Ze moesten weer naar school. Toen de indringer eindelijk vertrokken was, vroeg mijn jongste dochter waarom ik zo onaardig deed. “Omdat dat soms nodig is”, was het enige wat ik kon bedenken.

Deursticker

Nog diezelfde dag heb ik een deursticker besteld. Collectes: welkom. Verkopers, colporteurs en vertegenwoordigers: niet welkom. Niet zo vriendelijk misschien. Maar wel duidelijk. En zoals ik al zei, dat is soms nodig als thuiswerkende zzp’er.

null Beeld

Meer lezen? Check Esthers eigen website of Facebookpagina.

Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden