null Beeld

Time out: de Achterhoek

Torens & thee

redactie

Als je de skyline van de stad in zicht krijgt, begrijp je waarom Zutphen de bijnaam Torenstad draagt. Slenterend over kinderkopjes, langs historische gebouwen en hofjes waan je je in de Middeleeuwen. Uitgewandeld? Sterk dan aan bij de Pelikaan met een ‘afternoon tea’: een overdaad aan sandwiches, scones en hartige hapjes. Wel even reserveren. Pelikaanstraat 9, Zutphen, 0575-51 20 24, www.de-pelikaan.nl.

Effe uutblaoz’n

Inspanning is pas fijn als er ontspanning op volgt. Tijdens een fietstocht door dorpen en langs rivieren en boerderijen is het heerlijk ‘uutblaoz’n’. Op het Achterhoekse platteland staan ‘uutblaoshuuskes’, waar je jezelf een kopje koffie of thee inschenkt. De roodgeschilderde huisjes zijn toegankelijk van zonsop- tot zonsondergang en te herkennen aan het logo. www.uutblaozen.nl.

Kasteel Slangenburg

Hoewel het kasteel alleen open is voor rustzoekende gasten van de nabijgelegen Sint-Willibrordsabdij, is een bezoek aan landgoed Slangenburg echt een aanrader: het is een fiets- en wandelwalhalla. Staatsbosbeheer zette er vier gemarkeerde wandelroutes uit en een fietstocht (37 km) over akkers en langs kronkelende beken. De Landgoedwinkel opent op 1 april zijn deuren. www.staatsbosbeheer.nl.

Antiekstraat

Langs de Oude IJssel ligt de Achterhoekse Antiekstraat, oftewel de provinciale weg van Doesburg via Doetinchem naar Gendringen. Struiners en snuffelaars scoren hier goedkoop tweedehands en chic antiek. Boekenwurmen boemelen naar Bredevoort. Daar wordt elke derde zaterdag van de maand een boekenmarkt in de open lucht georganiseerd.

www.bredevoort-boekenstad.nl.

Libelle-arrangement

La Dolce Vita

Bind een sjaal in het haar en verken de Achterhoek op een Vespa. La vita è bella met lekkers uit de goedgevulde picknickmand en een luxe kamer om tot rust te komen. ’s Ochtends wacht een heerlijk ‘live cooking’ ontbijt in de kook­studio van Quality Lodgings Hotel Villa Ruimzicht. De prachtige witte villa uit de 19e eeuw ligt in een weelderig stadspark aan de rand van Doetinchem.

Inclusief

• gratis fiets/Vespa-route

• 10% korting op de huur van een Vespa

• 10% korting op gevulde picknickmand.


Speciale Libelleprijs

€ 54,- p.p.p.n. (i.p.v. € 87,50 p.p.p.n.). Hotel Villa Ruimzicht Doetinchem, Ds. van Dijkweg 40 Doetinchem, www.hotelvillaruimzicht.nl.


Informatie en boekingen

Tel. 0314-32 06 80 of info@hotel­villaruimzicht.nl o.v.v. Libelle-actie. Data: deze aanbieding is geldig van van 31 januari 2011 t/m 3 april 2011 o.b.v. tweepersoonsbezetting en beschikbaarheid.

P.S.

De Achterhoek is rijk aan bosgebieden, beken, dorpen en kleine stadjes. Het mooie Bronkhorst is zelfs een van de kleinste steden van Nederland. In deze mini-metropool wonen iets meer dan 150 mensen.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden