null Beeld

Time out: Noordoost-Groningen

De zon tegemoet

Zie Groningen ontwaken terwijl de wind u meevoert. Bekijk het mooie groene landschap, de kerktorens, borgen en statige boerderijen die steeds kleiner worden. In de verte glanst de Waddenzee, terwijl de zon langzaam omhoog klimt. Wanneer de luchtballon weer is geland, staan de champagne en een rijkgevulde picknickmand klaar. Informeer bij Dreamflights naar de ochtendvaart, er zijn verschillende opstijgplekken. Tel. 0513-67 79 99, www.dreamflights.nl. Prijs: € 165,- p.p.

Rondje Appingedam

Wie met de kano Appingedam bezoekt, heeft het beste zicht op dé bezienswaardigheid van het middeleeuwse plaatsje: de panden die met hun voeten in het water staan en hun hangende keukens. Maar leg vooral ook even aan in Appingedam, want het gezellige historische centrum is zeer de moeite waard. Download de kanotocht Groot Rondje Appingedam (10 km) op: www.kanonoord.nl. Kanoverhuur o.a. via Camping Ekenstein, www.campingekenstein.nl.

3x Pieterburen

• Zeehondencrèche: de bekendste inwoners van Pieterburen zijn de schattige zeehondjes die in de crèche op krachten komen. Leuk om even langs te gaan! Hoofdstraat 94 A, tel. 0595-52 65 26, www.zeehondencreche.nl.

• Domies Toen: de tuin van de dominee van de eeuwenoude Petruskerk staat vol met kruiden en bloemen. Zoek een plekje in de theetuin en geniet er van de verse koek. Hoofdstraat 76, tel. 0595-52 86 36, www.domiestoen.nl.

• Badhuis Waddenwellness: het Hoge Noorden verkeert in oosterse sferen. Ga voor de heerlijke hamam- en hotstonebehandelingen. Hoofdstraat 86, tel. 0595-52 85 58, www.waddenwellness.nl.

Groningen in Italiaanse sferen

Je ziet het vaak in Italiaanse films: grote tafels gedekt met wit damast, vol met lekkernijen voor een zondagse lunch. Dat kan ook in restaurant Schathoes Verhildersum! Schuif met familie en vrienden aan voor de zondagmiddaglunch met gerechten geïnspireerd op de Italiaanse streek Piëmonte. Vier gangen inclusief wijn, water en koffie voor € 49,50. Wierde 42, Leens, tel. 0595-572 204, www.schathoes.nl.

P.s. 11 september is het weer Open Monumentendag. Het statige landhuis Borg Verhildersum heeft dit jaar gekozen voor het thema: de smaak van de 19e eeuw. Meer informatie op www.verhildersum.nl.

Libelle midweekarrangement

De statige Piloersemaborg (boerderij) en landerijen zijn cultuurhistorisch erfgoed. De gastenverblijven ademen de sfeer van de oude borg, maar zijn voorzien van alle gemakken van de 21e eeuw.

Het verblijf is inclusief:

een overnachting in de bedstee of kamer met eigen terras een bio-logisch ontbijt

ontvangst met een drankje

historische rondleiding over de borg

viergangendiner in het Schathoes Verhildersum in- clusief aperitief. Op de kamer staat een fles appelwijn uit eigen boomgaard. Ook de fiets- en wandelkaarten liggen klaar.

Datum & Prijs:

Prijs € 109,- p.p. De aanbieding is geldig tot 1 maart 2011, met uitzondering van feestdagen.

Adres & informatie

Sietse Veldstraweg 25, Den Ham (bij Aduard), tel. 050-403 13 62, www.piloersemaborg.nl.

PS

Het Hoogeland, zoals Noordoost- Groningen ook wel wordt genoemd, eindigt abrupt met een kaarsrechte dijk, die het land tegen de Waddenzee beschermt. Na een stevige tocht over de dijk en langs kwelders en wadden is het prima op adem komen bij ’t Zielhoes. De voormalige sluiswachterswoning is een behaaglijk bruin café met potkachel en tapijtjes op de tafel. Geen fratsen, maar wel een lekker broodje garnalen of paling. Zijlweg 4, Usquert, tel. 0595-42 30 58, www.zielhoes.nl.

null Beeld

null Beeld

null Beeld

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden