TIP: op vakantie in andermans huis

Als je voor het plannen van de zomervakantie afhankelijk bent van de schoolvakantie, is dit wel zo’n beetje de tijd om op zoek te gaan naar een leuke bestemming. Heb je al wel eens aan woningruil gedacht?

Libelle Admin

Wie dit jaar naar een verre bestemming wil reizen maar niet te veel geld wil uitgeven, zou woningruil kunnen overwegen. Je verblijft een tijdje in het huis van een gezin in een land hier ver vandaan. Ondertussen bivakkeert dat gezin in Nederland, in jouw woning.

Je betaalt uiteraard reis- en verblijfkosten en de dingen die je tijdens je vakantie wilt ondernemen. Maar de woning zelf kost niets. Soms is het gebruik van de auto inbegrepen. Huisdieren en rokers (in huis) zijn meestal niet welkom.

Vakantiewoningruil is goedkoop. Maar het is vooral een manier om op plekken te komen waar je als ‘standaard’ toerist niet snel zou belanden. Al die indrukken zorgen voor een vakantie die je nooit meer vergeet.

Websites waar je jouw woning tijdelijk kunt ruilen, zijn bijvoorbeeld Huizenruil.com of Homelink.org.

Geluksvogels die een tweede huis hebben, kunnen dit aanbieden in ruil voor een ander stulpje op Tweedewoningruil.nl.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden