null Beeld

Tjitske Reidinga over haar Peter: “Het is een fijne grote aap!”

Het verhaal van Tjitske Reidinga en de liefde is al vaak in het openbaar verteld. Nu is het rustiger rondom de actrice en geniet ze van haar relatie met acteur Peter Blok.

online redactie Libelle Daily

Tjitske was 16 jaar samen met acteur Vincent Croiset en heeft 3 kinderen met hem. Tijdens de opnamen van de film De Verbouwing werd ze verliefd op collega Peter, die ook getrouwd was. Ze kreeg met Peter een relatie nadat zij en Vincent uit elkaar gingen. Doordat alle betrokkenen bekende Nederlanders zijn, was dit een tamelijk openbare en pijnlijke affaire…

Je mag als ‘schuldige’ bijna niet genieten van je eigen geluk.

“Nee, dat is inderdaad een ramp, en dat gaat nu pas een beetje over. Want ik heb heel goed contact, en daar heb ik hard voor gewerkt, met Vincent - ik vind 'ex-man' een heel naar woord, dus dat ga ik niet zeggen. Dat scheelt een hele hoop. Dat heeft heel veel lucht gebracht in de zaak.”

Je hebt in de publieke opinie wel op je donder gehad. Ik kan me voorstellen dat je je dat vreselijk hebt aangetrokken.

“Ik heb wel een tijd gedacht dat alle 50-plus vrouwen in Nederland woedend op mij waren. Dat is ook een beetje mijn probleem in het leven, daarom ben ik ook actrice: ik verplaats mezelf altijd enorm in iedereen om mij heen. Ook toen dit gebeurde: in mijn ex, in de kinderen van Peter, mijn kinderen, de ouders van Vincent, mijn ouders. Ik heb me zo lang zo ontzettend verplaatst in hoe het voor hen moest zijn… dat is nu wel een beetje klaar. Want daar ging ik na een tijdje echt aan onderdoor, dat ik het voor iedereen zo goed mogelijk wilde doen en zo respectvol mogelijk. Ik kan mijzelf nu recht in de spiegel aankijken en zeggen: hoe pijnlijk het ook was, dit is wat het is en nu moet ik weer een beetje mezelf worden.”

Want de scheiding was voor jou toch ook geen lolletje?

“Vroeger dacht ik dat scheiden niet zo heftig kon zijn. Want je wilde toch uit elkaar? Je wilde toch niet meer bij elkaar zijn? Wat was er dan zo verdrietig aan? Maar ik vond de scheiding zo zwaar, zo ontzettend zwaar! Omdat het onverdraaglijk is mensen pijn te doen van wie je zo veel houdt... Ik weet wel: als je zelf een scheiding hebt meegemaakt, oordeel je niet meer zo snel over anderen.”

Maar goed: je hebt iemand gevonden met wie je weer verder kunt?

“Ik denk het wel ja, voorlopig.”

Voorlopig?

“Ik heb nooit, ook niet met Vin, van de daken geschreeuwd dat ik met deze man oud wilde worden. Je moet nooit te hoog van de toren blazen met dit soort dingen. Maar nu, voor nu, vind ik het hartstikke fijn en ben ik heel gelukkig met hem.”

Wat is er dan zo leuk aan Peter Blok?

“Nou, het is een heel fijne grote aap! High and mighty! Ik hou van grote mannen. Hij is heel grappig. Hij had, en dat vind ik erg aantrekkelijk aan hem, eigenlijk liever wiskundige willen worden. En hij heeft een soort uitstraling waardoor iedereen - waar je ook bent - altijd denkt dat hij de filiaalhouder is of de bedrijfsleider of het aanspreekpunt. Je zet hem in een restaurant en iedereen denkt dat je bij hem moet reserveren… dat vind ik gewoon ongelofelijk grappig. Hij is vooral iemand van wie ik heel erg rustig word. En dat is wel fijn, want ik heb een hartstikke druk hoofd. Vincent is ook erg druk. 2 drukke mensen bij elkaar, geen wonder dat we ook drukke kinderen hebben. Ik ben heel blij met de rust die Peter brengt.”

Interview: Jan Heemskerk. Beeld: Brenda van Leeuwen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden