Toffee-appels

Benodigdheden voor 8 stuks

• 8 kleine appels

• 350 g kristalsuiker

Bereidingswijze

  1. Steek de appels aan lange houten stokjes.
  2. Verwarm de suiker met 1¾ dl water in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Roer tot de suiker is opgelost.
  3. Verwarm het mengsel daarna zonder roeren 7-10 min. tot het goudgeel gaat karameliseren.
  4. Neem de pan van het vuur en doop de appels helemaal in de karamel.
  5. Laat op bakpapier hard worden. Herhaal het dopen eventueel nog een keer, verwarm de karamel dan op heel zacht vuur.

Bereidingstijd: circa 30 min. Circa 160 kcal p.p.

Productie: Marina van Dijk. Fotografie: Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden