null Beeld

Top 5 last minute aankopen voor kerst

Vorige week schreven we al wat veel Nederlanders op hun kerstmenu hebben staan, maar welke aanbiedingen halen we de laatste dagen voor kerst nog snel last minute in huis? Reclamefolder.nl heeft het antwoord.

Last minute

Logischerwijs blijkt dat we vooral de niet lang houdbare producten op het laatst kopen: denk aan vis, vlees, sapjes en brood. Aangezien de bezorgmomenten voor de supermarkten stampvol zitten, zullen we toch even langs de winkel moeten om een en ander te kopen. Gelukkig zorgen alle supermarkten voor ruimere openingstijden dan vorig jaar. Zo kan alles coronaproof verlopen.

Populairste producten

Uit data van Reclamefolder.nl blijkt dat naar de volgende producten het meest wordt gezocht in de week voor kerst:

  1. Hollandse garnalen - Albert Heijn
  2. Gourmetmini's - Dirk
  3. Runderbiefstuk - Albert Heijn
  4. Noorse zalmfilet - Makro
  5. Verse sappen - Albert Heijn

Trend

Vis zit in de lift, blijkt uit dit lijstje en uit onderzoek. 27 procent van de mensen geeft aan meer vis te eten dan voorheen. Het past in de trend dat Nederlanders gezonder eten: 82 procent vindt dit belangrijk. Ook eet 36 procent van de mensen meer groente dan eerder. Met het kerstdiner is dit niet anders, al houden nog steeds heel veel mensen van een stukje biefstuk.

Snel klaar

We eten niet alleen gezonder, maar vinden het ook belangrijk dat het eten snel klaar is. Iets meer dan de helft (52 procent) van de Nederlanders geeft dit aan in een onderzoek van DPG Media. Dit zien we ook terug in de vele zoekopdrachten naar soeppakketten, net als bijvoorbeeld de zalm die vrij rap gereed is.

Libelle x Reclamefolder.nl

Libelle presenteert elke dinsdag samen met Reclamefolder.nl de beste aanbiedingen. Handig, want 35 procent van de Nederlanders vindt aanbiedingen heel belangrijk en nog eens 45 procent enigszins belangrijk! Download hier de app als je hem nog niet hebt, want je kunt ook handig je boodschappenlijstje erin bijhouden.

Beeld: Reclamefolder.nl.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden