null Beeld

TV-column: Anouk en Ali B. als komisch duo

Iedere vrijdag selecteert Libelle’s Helene een tv-vrouw van de week. Vandaag: Anouk.

Helene van Santen

Als John de Mol je vraagt om deel te nemen aan één van de populairste programma's op de Nederlandse televisie, en daar ook nog een aardig zakcentje voor over heeft, zullen de meeste mensen onmiddellijk een fles champagne opentrekken, een schandalig dure jurk online bestellen, of op z'n minst een heel vrolijk dansje doen in hun woonkamer. Zo niet Anouk. Nederlands succesvolste zangeres zag het niet zitten om plaats te nemen in een draaiende stoel van The voice of Holland. Het betaalde simpelweg niet genoeg, vertelde ze in interviews.

Daar is dit seizoen (het 6e inmiddels) blijkbaar verandering in gekomen, want Anouk is één van de nieuwe coaches van The voice. Hoe diep John in de buidel heeft moeten tasten om haar uiteindelijk te strikken, is niet bekend, maar wat ben ik blij dat hij het heeft gedaan. Anouk is een aanwinst voor het programma. Ik was nooit zo'n fan van de Nederlandse versie, keek liever naar de Amerikaanse of de Britse. Daar waren de kandidaten beter, de optredens spectaculairder en de interactie tussen de beroemde coaches grappiger, losser, simpelweg leuker. Maar de Nederlandse Voice is dit seizoen beter dan ooit tevoren.

En dat is te danken aan 2 mensen: Anouk en Ali B. Die 2 hebben zich ontpopt tot komisch duo. Humberto Tan noemde ze onlangs 'de nieuwe Geer en Goor', en daar zou hij zomaar eens gelijk in kunnen krijgen. Maar dan nog veel leuker: Anouk en Ali maken namelijk geen grappen ten koste van anderen, maar sparen juist zichzelf niet. Zo ontstond vorige week de running gag dat iedere keer als Anouk haar stoel draait voor een kandidaat, diegene spontaan vals gaat zingen. Ali B. kwam niet meer bij van het lachen; ze hebben de grootste lol samen, en dat spat van het televisiescherm af.

Ali was eerder al ontdekt als tv-persoonlijkheid (Ali B. op volle toeren, Ali B. en de 40 wensen, Ali B. en de muziekkaravaan), nu valt die eer te beurt aan Anouk. Ze is kritisch, goudeerlijk (als ze vindt dat iemand niet goed heeft gezongen, zegt ze dat ook gewoon, daar hebben de kandidaten tenminste iets aan) én recht voor z'n raap. Ze spaart ook haar medecoaches niet. Zo zette ze Sanne 'Miss Montréal' even op haar nummer toen die verzuchtte hoe goed een kandidaat wel niet was: "Waarom draaide je niet dan?!" Daar had Sanne zo snel geen antwoord op. Heerlijke televisie.

Ik heb een tip voor alle tv-bazen van Nederland: Anouk en Ali B., geef die 2 een eigen programma!

null Beeld


Helene van Santen (34) is online redacteur bij Libelle en een echte tv-junk. Elke week geeft ze haar ongezouten mening over wat haar opviel op de kijkbuis en selecteert ze een vrouw van de week. Lees ook haar andere columns.

Beeld: William Rutten

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden