null Beeld

TV-column: Expeditie Nicolette Kluijver

Iedere week selecteert Libelle’s Helene een tv-vrouw van de week. Vandaag: Nicolette Kluijver. 

Spuiten en slikken, Adam zkt. Eva, Ik ben een ster, haal me hier uit!, Sex Academy, Seksverslaafd. Nee, dit is geen opsomming van mijn favoriete avondbesteding, maar een rijtje van alle pareltjes van programma's die Nicolette Kluijver heeft gepresenteerd. Je moet er maar zin in hebben. Gelukkig voor Nicolette kan zij sinds 2 jaar ook één van de leukste programma's van de Nederlandse televisie aan haar cv toevoegen: Expeditie Robinson.

Al 16 (!) seizoenen lang is Expeditie Robinson één van mijn favorieten: ik kijk er ieder jaar weer naar uit als het weer begint. BN'ers die 4 uur lang op een evenwichtsbalk in het water blijven staan om een handje rijst te winnen, die al kokhalzend rauwe koeienogen naar binnen schuiven en ondertussen bekokstoven wie ze er nu weer uit gaan stemmen: het blijft heerlijke televisie.

Als je presentatrice bent, is het natuurlijk een droomprogramma om te mogen maken. Je bent bijna verzekerd van hoge kijkcijfers, je mag wekenlang vertoeven op een tropisch eiland en in tegenstelling tot de deelnemers mag jij wél gewoon hamburgers met friet eten en cocktails drinken. Hoewel het natuurlijk wel werk is, laten we dat vooral niet vergeten. Maar dat heeft Nicolette dus goed bekeken. En dat we bij de deelnemende BN'ers inmiddels bij de categorie D-sterren zijn beland, deert niet. Het programma was ook al leuk toen er nog onbekende Nederlanders (zeg maar, 'gewone' mensen) aan mee mochten doen. Maar zoals de televisiewetten van nu voorschrijven, wordt in elk format een BN'er gepropt. Zucht.

Ook anders is dat Expeditie Robinson voorheen een co-productie met een Vlaamse zender was, waardoor er ook Belgen aan het survivalprogramma meededen. De presentatie was toen mede in handen van Evi Hanssen: een lieve dame met een zachte stem. Zij kon de gedesillusioneerde deelnemers die eruit waren gestemd door hun vrienden met wie ze het zo gezellig hadden gehad, bijna moederlijk toespreken en daarmee een hart onder de riem steken. Ik mis Evi nog steeds. Nicolette mist die zachtheid, maar ze doet het lang niet slecht. Je ziet dat ze er veel plezier in heeft om het programma te mogen maken, en dat is mooi. Waarschijnlijk is ze allang blij dat de kandidaten (in tegenstelling tot die in Adam zkt. Eva) gewoon hun kleren aanhouden.

null Beeld


Helene van Santen (34) is online redacteur bij Libelle en een echte tv-junk. Elke week geeft ze haar ongezouten mening over wat haar opviel op de kijkbuis en selecteert ze een vrouw van de week. Lees ook haar andere columns.

Beeld: ANP

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden