null Beeld

TV-column: Marjolein Keuning is dé ontdekking van deze zomer

Libelle's Helene ziet een nieuwe ster aan het presentatiefront: Marjolein Keuning.

Helene van Santen

Het is mijn favoriete jaargetijde (zon, strand, BBQ!), maar op televisie is het kommer en kwel: de zomer. Half Hilversum is verkast naar Ibiza, Saint-Tropez of een ander tropisch oord, en de zenders doen niets anders dan herhalingen van herhalingen uitzenden (alwéér Geer & Goor, moet dat nou echt?). Godzijdank zijn er een paar presentatoren die wel gewoon doorwerken, net als de rest van Nederland: terwijl de Wendy's, Mathijssen en Humberto's van deze wereld op het strand liggen te bakken, grijpen zij hun kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Zo doet Froukje de Both elke avond de afwas, scoren Philip Freriks en beroepsbrompot Maarten van Rossum met De slimste mens en bij RTL Boulevard zat ineens actrice Marjolein Keuning aan de 'desk' (want zo heet dat bij RTL Boulevard). Een verademing.

Geen flauwe woordgrappen, eigen musicals die schaamteloos gepromoot worden of vileine opmerkingen naar BN'ers om persoonlijke vetes mee te beslechten. Marjolein is oprecht, wars van sensatiezucht, vriendelijk en openhartig (zo onthulde ze dat ze was afgewezen voor de hoofdrol in de hitserie Penoza). Kortom: een leuke tv-persoonlijkheid om naar te kijken. En tv-minnend Nederland was het met mij eens: zelfs op Twitter (doorgaans het medium van zure galspuiers) werd niets anders dan lof over Marjolein geschreven en op Facebook kreeg ze haar eigen fanclub (toegegeven, die van Jan Kooijman heeft meer fans).

Marjolein is dé ontdekking van deze zomer! Als presentatrice dan, want we kennen haar natuurlijk al jaren als actrice in onder meer Vrouwenvleugel en GTST. Maar wat mij betreft heeft ze haar nieuwe roeping gevonden: het presentatiejasje zit haar als gegoten. En, ik weet dat uiterlijk heus niet belangrijk is, zeker niet in de wondere wereld van de televisie, maar het moet gezegd: wat ziet die vrouw er fantastisch uit! Ik greep meteen naar mijn telefoon om te wiki-pedia'en hoe oud ze eigenlijk is (52! En ze heeft geen rimpels. En is botox-vrij - denk ik).

Zelfs manlief klaagde niet meer dat ik RTL Boulevard had aangezet. Zonder vervelende opmerkingen ("wáárom kijken we dit?") en diepe zuchten kon ik eindelijk eens ongestoord mijn favoriete roddelprogramma kijken. Kon. Want ineens was Albert Verlinde, heerlijk bijgekomen op Ibiza, deze week weer terug achter de desk. Weg was Marjolein! Ik heb een tip voor Albert: Saint-Tropez.

Bekijk hier de hoogtepunten van Marjolein Keuning als presentatie-godin:

Op Twitter waren ook veel kijkers enthousiast over Marjolein:

null Beeld


Helene van Santen (34) is online redacteur bij Libelle en een echte tv-junk. Elke week geeft ze haar ongezouten mening over wat haar opviel op de kijkbuis en selecteert ze een vrouw van de week.

Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden