null Beeld

TV-COLUMN: Sophie Hilbrand zorgt voor botoxrelletje

Iedere vrijdag selecteert Libelle's Helene een tv-vrouw van de week. Vandaag: Sophie Hilbrand.

Helene van Santen

Hoera! Hilversum is uit z'n zomerslaap ontwaakt. Deze week ging het nieuwe televisieseizoen van start en de grote tv-zenders kwamen sterk uit de startblokken met heel veel nieuwe programma's. Maar er was maar één vrouw om wie niemand deze week heen kon: Sophie Hilbrand.

In haar nieuwe programma Sophie in de kreukels onderzoekt Sophie het taboe rondom cosmetische ingrepen. "Waarom gaat iedereen voor de bijl? Mogen we echt niet ouder worden in ons vak?" vroeg de presentatrice zich hardop af in het begin van de eerste aflevering. Geen bijster origineel onderwerp, was mijn eerste reactie. Het antwoord op die vragen weet ik ook zonder dat ik het programma hoef te zien. En is dit niet een discussie van 10 jaar geleden?

Maar Sophie bewees dat cosmetische ingrepen wel degelijk nog steeds taboe zijn. Ze vroeg een aantal actrices en presentatrices op de rode loper of zij botox gebruiken. Vrijwel iedereen ontkende. Zij hebben gewoon goede genen, zeiden ze. Toch lukte het Sophie om wat bekentenissen uit een paar bekende vrouwen te trekken en dat was verrassend. Zo gaf Maike Meijer toe het spierverlammende goedje regelmatig in te laten spuiten, en bekende ook Astrid Joosten dat ze een keer voor de bijl is gegaan. Van Linda de Mol wisten we al dat ze een aantal cosmetische ingrepen had laten doen (zoals botox en een oorcorrectie), maar zo openhartig zagen we de presentatrice zelden. En dat is heel knap van Sophie. Ik zag nog wel één minpuntje: Sophie richtte zich alleen op haar vrouwelijke collega's – alsof mannen geen cosmetische ingrepen laten doen.

Ze zorgde ook nog voor een heus botoxrelletje (leuk woord voor Scrabble): Sophie las een boze mail voor van 'een actrice' die voor de camera had bekend botox te gebruiken, maar nu niet meer wilde dat die beelden zouden worden uitgezonden. Sophie, vrouw met ballen, sloot het verhaal af met "de tijd van onbezorgdheid is voorbij, vandaag begint de lange weg naar morgen", waarmee ze duidelijk hintte op GTST. Albert Verlinde wist het de volgende dag zeker: het zou gaan om Caroline de Bruijn (Janine uit GTST). Zij was niet bereikbaar voor commentaar. Sophie over de hele kwestie: "Hoe taboebevestigend kun je zijn?" En daarmee sloeg ze de spijker op z'n kop.

Kortom: het was een heerlijk weekje.

PS: Ook leuk: Lucky TV maakte een hilarische parodie op Sophie in de kreukels:


null Beeld


Helene van Santen (34) is online redacteur bij Libelle en een echte tv-junk. Elke week geeft ze haar ongezouten mening over wat haar opviel op de kijkbuis en selecteert ze een vrouw van de week. Lees ook haar andere columns.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden