null Beeld

Uitdagende baan: werken in een ziekenhuis in de jungle

Zowel Tessa als haar vriendinnen maken lange uren op hun werk. Er is echter één groot verschil: waar haar vriendinnen werken in het Amsterdamse zakendistrict de Zuidas, werkt Tessa Thiadens als tropenarts in Oost-Congo. Tessa: ''Het lijkt wel of hier twee keer zoveel uren in één dag zitten.''

Libelle Admin

Libelle samen met Artsen zonder Grenzen

Tessa werkt als medisch teamleider voor Artsen zonder Grenzen in Oost-Congo: een plek waar de medische zorg voor zwangere vrouwen en ondervoede kinderen hard nodig is. Zij werkt in het plaatsje Walikale, waar maar weinig hulporganisaties werken vanwege de onveiligheid. Hulp bieden is er moeilijk: de wegen zijn slecht en het gebied bevindt zich in de jungle.

null Beeld

Foto: Tessa Thiadens/MSF

Spoedcursus Frans

In Oost-Congo is de spreektaal Frans. Omdat het essentieel is voor een arts om te kunnen communiceren met patiënten, heeft Tessa een spoedcursus Frans gevolgd bij Artsen Zonder Grenzen. ''Mijn middelbare school Frans was niet genoeg om als dokter mee te kunnen werken. Een zin als ‘Waar is het dichtstbijzijnde restaurant?’ kon ik hier niet gebruiken. Tijdens de spoedcursus leerde ik bijvoorbeeld om in het Frans uit te leggen hoe je een infuus kunt aanleggen bij een uitgedroogde patiënt.''

null Beeld

Foto: MSF

In deze video laat Tessa zien wat zij doet in Oost-Congo en vooral waarom zij het doet.

Je hoeft geen Tessa te zijn om hulp te verlenen. Help jij mee?

Elke dag zetten de hulpverleners van Artsen zonder Grenzen zich keihard in om wereldwijd medische zorg te geven aan mensen die dit het hardst nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan vluchtelingen die alles kwijt zijn of mensen die vastzitten in het geweld van strijdende partijen. Daar waar mensen anders geen medische zorg krijgen, komt Artsen zonder Grenzen in actie.

Zij kunnen hun werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals u. Help vandaag nog mee.

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden