Happy father Beeld Shutterstock / fizkes
Happy fatherBeeld Shutterstock / fizkes

Vaderliefde: “Bedankt voor de liefde, de warmte en de grappen die het leven soms net wat lichter maken”

De mooiste vaderdagverhalen lees je natuurlijk bij Libelle. Want spinnenvanger, knuffelbeer, luisterend oor: vaders zijn een heleboel. Hoog tijd voor een aantal brieven aan lieve papa’s, dus. “Als de kinderen nu zeggen dat ze een fijne jeugd hebben gehad, dan mag ik jou daarvoor bedanken.”

Vaderdag

Lieve Maarten,

In onze vriendengroep is bijna iedereen uit elkaar. Wij zijn ongeveer het enige stel dat nog samen is. En niet alleen dat, we zijn ook nog hartstikke gek op elkaar. Ik vind dat geweldig. We zijn inmiddels 35 jaar getrouwd en ons gezin is ontzettend warm en hecht. Soms denk ik: andere mannen hadden het niet zo lang uitgehouden met mij. Ik had, zeker toen de kinderen klein waren, vaak pijn door de dystrofie aan mijn been. Maar jij zette steeds weer je schouders eronder.

Als de kinderen nu zeggen dat ze een fijne jeugd hebben gehad, dan mag ik jou daarvoor bedanken. Hoeveel speeltuintjes heb je niet bezocht met onze kinderen? En nu weer, met onze twee prachtige kleinkinderen? Ik heb me lang schuldig gevoeld ten opzichte van jou. Dat ik door mijn ziekte voor jou niet de vrouw kon zijn die ik graag wilde zijn. Ik had je meer vrijheid gegund, minder zorgen. Maar jij zegt: “Ik hou gewoon van je.” En ik hou ook van jou. En van onze kinderen en kleinkinderen. Dank je wel voor alles wat je voor me hebt gedaan, en nog doet. Bedankt voor de liefde, de warmte en de grappen die het leven soms net wat lichter maken. Ik kan niet wachten op alle jaren die we, hopelijk, samen nog hebben.

Kus van Connie

Lieve Martijn,

We hadden het eigenlijk niet meer verwacht, maar in september dit jaar word je toch echt vader. Er komt een meisje op de wereld, dat jou papa gaat noemen. Wat kijk je ernaar uit, na drie jaar vol teleurstellingen. Er waren momenten dat ik het niet meer zag zitten: wéér een negatieve uitslag. Maar jij hield altijd hoop. Als ik, stijf van de hormonen, niet te genieten was, nam jij me in je armen en zei je: “Het komt allemaal goed.” Ik knikte, al geloofde ik het niet altijd meer. Maar nu is het toch echt zover. Nog een paar maanden.

Jij vertelt het mooie nieuws aan iedereen. Soms sta ik ernaast en zie ik je glunderen. Zelfs nu onze dochter nog niet geboren is, ben jij een zorgzame vader. ’s Morgens voordat je naar je werk gaat, geef je altijd een kus of een aai over mijn buik en ’s avonds voor het slapen gaan ook. Ik weet zeker dat je straks een vader bent die altijd tijd maakt. Voor knuffelen, voor samen spelen, voor gewoon samen zijn. Bedankt, voor al jouw positiviteit, ook op de momenten dat het soms zo donker was. Dankzij jou bleef de hoop, die nu zo ontzettend wordt beloond.

Je meisje, Irene

Lieve Paul,

Ik mis jou het meest wanneer onze kinderen iets doen wat ik wil delen. Een grapje, een slimme opmerking, een lief gebaar. Vroeger keek ik je dan aan en dachten we hetzelfde: wat een heerlijke kinderen hebben we. Onze kinderen zijn nog net zo heerlijk, maar ons huwelijk is sinds tweeënhalf jaar voorbij. Het was de juiste keuze. En we hebben zelfs allebei een nieuwe liefde gevonden. We zijn gelukkig, niet meer samen, maar los van elkaar.

Wat niet is veranderd, is dat je nog altijd de meest geweldige vader bent voor onze kinderen. Lief, geduldig en vaak ook knettergek. Als kind ging je samen met ze van de glijbaan, al pasten je billen er amper tussen. Tegenwoordig maken jullie samen gekke YouTube-filmpjes. Hoewel we niet meer samen zijn, voelt het alsof we het opvoeden echt samen doen. Ik wil je daarvoor bedanken. En ook voor de keuzes die je maakte op de moeilijke momenten. Toen we net na onze breuk flink ruzie hadden en ik jou en de kinderen tegenkwam in een lunchtentje. Je vroeg meteen of ik erbij kwam zitten, omwille van de kinderen. Altijd heb jij in het belang van de kinderen gehandeld. Zij waren belangrijker dan jouw eigen woede. Daar ben ik trots op, want ik weet dat dat niet altijd makkelijk was.

Ik hou van je, anders dan vroeger. Nu om de geweldige vader die je voor onze kinderen bent.

Liefs, Deborah

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden