null Beeld

Vakantie boeken? Let op: bij een tweede coronagolf is-ie waarschijnlijk niet gedekt

Ben jij van plan om binnenkort een vakantie te gaan boeken? Dan is het verstandig om hier nog even goed over na te denken. Verschillende verzekeraars hebben hun annuleringsverzekeringen voor vakanties namelijk zo aangepast, dat annulering vanwege een nieuwe corona-uitbraak niet zal worden gedekt.

Erandi Godinez

Dit blijkt uit een onderzoek van MoneyView.

Reisverzekeringen

Voor het onderzoek zijn 42 doorlopende reisverzekeringen van 27 grote verzekeraars onder de loep genomen. Onder de aanbieders zaten onder andere Allianz, ANWB, FBTO, Europeesche en Univé.

Wanneer wél recht op compensatie?

Wordt een reis geannuleerd door de reisorganisatie zelf? Dan heb je volgens de onderzoekers wel recht op compensatie. Dit kan bijvoorbeeld teruggave zijn van de reissom of een voucher. En als je als verzekerde zelf besmet raakt met het coronavirus, blijft de annuleringsdekking ook van toepassing. Hiervoor moet dan wel een doktersverklaring worden overhandigd. Volgens MoneyView is in quarantaine moeten op zichzelf géén verzekerde gebeurtenis.

Ontslag

De dekking blijft overigens ook gelden voor mensen die hun baan verliezen en om die reden hun vakantie willen annuleren. Ontslag van een vaste baan is vrijwel bij alle reispolissen een gedekte annuleringsreden. Bij ontslag van een tijdelijke functie ligt dit anders: dit is bij iets meer dan de helft van de verzekeraars een verzekerde gebeurtenis.

Blijf je toch lekker in Nederland? Wat dacht je van 3 dagen Zeeland:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Moneyview. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden