null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Van déze babynamen hebben ouders het vaakst spijt

Het kan soms even duren voordat je de perfecte naam voor je aankomende spruit hebt gevonden. En soms lijkt die naam achteraf toch niet meer zo perfect: maar liefst 1 op de 5 vrouwen krijgt later spijt van de naam van hun kind.

Kirsten BloemenGetty Images/iStockphoto

Je zou misschien denken dat dit vooral vrouwen zijn die haar kroost hele aparte namen geeft, maar niet blijkt minder waar. Uit onderzoek van Mumsnet blijkt dat vrouwen juist spijt krijgen van 'normale' namen die veel voorkomen.

Spijt

Van de meer dan 1.000 ondervraagden bleek 18% spijt te hebben van de naam die ze hun zoon of dochter gaven. Bij 32% kwamen de spijtgevoelens al binnen 6 weken na de geboorte. 23% baalt pas wanneer hun spruit naar school gaat.

Reden

Er zijn verschillende redenen waarom ouders spijt krijgen van de naam. 1 op de 4 vindt het niet leuk als hun kind in een klas komt waar andere kinderen dezelfde naam hebben. Ook kunnen ouders achteraf balen wanneer blijkt dat de naam van hun zoon of dochter vaak verkeerd wordt uitgesproken of gespeld.

Namen

Van de volgende namen hebben ouders volgens onderzoek het meeste spijt:

 1. Charlotte
 2. Amelia
 3. Anne
 4. Daniël
 5. Jacob
 6. James
 7. Thomas
 8. Alex
 9. Anthony
 10. David
 11. Emily
 12. Frederick
 13. Jack
 14. Jay
 15. Jayne
 16. Joseph
 17. Lily
 18. Louise
 19. May
 20. Megan

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Bron: Grazia. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden