null Beeld

Vandaag maken we…chocolade fudge brownies

Weekendje niks gepland? Maak eens chocolade fudge brownies.

Redactie Libelle.nl

Benodigdheden voor 20 stuks chocolade fudge brownies

  • 3 eieren
  • 220 g suiker (plus nog 2 el suiker)
  • 300 g pure chocolade in stukjes
  • 220 g boter
  • 2 el vanille extract
  • 1 el oploskoffie
  • 2 el kokend water
  • 70 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g gehakte walnoten
  • rechthoekige ovenschaal (ongeveer 20x35 cm)
  • bekleed met bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de eieren met de suiker in een grote kom. Klop met een mixer tot een glad, licht mengsel. Smelt de chocolade samen met de boter in een kom boven een pan heet water (au bain marie). Zorg ervoor dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Roer tot een gladde massa. Doe het vanille-extract, 2 el suiker en de oploskoffie in een kopje en voeg het kokende water toe. Roer stevig tot alles opgelost is. Doe alle vloeibare ingrediënten bij elkaar en roer alles goed door. Schep het bakmeel voorzichtig door het mengsel en voeg daarna de walnoten toe. Giet het beslag in de ovenschaal en bak de brownies in 35-40 minuten gaar.

De chocolade fudge brownies zijn het lekkerst warm of op kamertemperatuur, maar ze zijn makkelijker te snijden als ze koud zijn. Laat afkoelen en zet de schaal dan eventueel nog even in de koelkast. Snijd de brownies daarna met een scherp mes in blokjes.

Receptuur: Julina Day. Beeld: Loupe Images/ Steve Painter.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden