null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Vegan koken moeilijk? Zo niet!

Dat vegan eten steeds populairder wordt is niet voor niets. Het is goed voor je (lekker veel groente!), behoorlijk lekker en veel makkelijker te maken dan we dachten. Kook maar mee.

Libelle samen met Becel

Vegan recept: quinoa-venkel-appelsalade (4 personen)

Bereidingstijd: 15-30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 pak quinoa (275 g)
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 venkelknollen
  • 2 appels, friszoet en stevig (bijv. Jazz)
  • 1 biologische citroen, schoongeboend
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • Handje verse peterselie
  • Handje bieslook
  • Handje dille
  • 45 g Becel Biologisch
  • Biologische broodjes

Bereiding:

  1. Kook de quinoa in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en schep in een grote schaal.
  2. Meng de quinoa met een eetlepel olijfolie en laat een kwartiertje afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de venkelknollen in de lengte doormidden, daarna in de breedte. Snijd de stukken in dunne plakjes.
  4. Breng een pan water aan de kook en kook de venkel 2 minuten. Giet af in een zeef, spoel af onder koud water en laat uitlekken.
  5. Snijd de appel in kwarten, haal het klokhuis eruit en snijd de partjes in plakjes.
  6. Rasp de gele schil van de citroen. Meng het rasp met een eetlepel olie en schep door de salade.
  7. Pers de citroen uit boven de appelpartjes. Voeg de appel, venkel en cranberry’s toe aan de quinoa en schep even door. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Hak de peterselie, bieslook en dille fijn. Meng met de Becel Biologisch.
  9. Besmeer de broodjes met de zelfgemaakte kruidenmargarine. Serveer met de salade.

Tip!

Vegan eten kan een behoorlijk uitzoekwerk zijn. Wat mag wel, wat mag niet? Niet alle margarines zijn 100 % plantaardig, ze kunnen bijvoorbeeld vitamine D van dierlijke oorsprong bevatten. Gelukkig zijn de meeste varianten van Becel inmiddels 100 % plantaardig, zoals Becel Biologisch. Becel Biologisch is een uitkomst, want deze margarine is niet alleen 100% plantaardig, maar ook nog sojavrij. De margarine smaakt lekker romig, is makkelijk smeerbaar en een beetje zout van smaak. Heerlijk in combinatie met zowel zoet als hartig! Daarnaast bevat Becel Biologisch omega 3 en 6, en dat is goed voor ons hart, aangezien het ons cholesterolgehalte in het bloed op peil houdt. Smeren maar!

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden