null Beeld

Veilig op de fiets of e-bike met deze airbag-helm

Fietsen lijkt misschien een ongevaarlijke bezigheid, maar er gebeuren heftige ongelukken in het verkeer. Met deze airbag-helm stap je veilig op de fiets.

Tara Stokdijk

Het is een serieuze zaak: steeds meer ouderen komen om bij fietsongelukken. In de afgelopen 20 jaar nam dat aantal in Nederland met 68% toe. Schokkende cijfers, dus als je voor een beetje extra veiligheid op de fiets kunt zorgen, waarom zou je dat dan niet doen?

Airbag-helm

Een airbag in de auto kan een hoop ellende voorkomen. Waarom was er eigenlijk nog geen airbag voor op de fiets? Die is er nu wel en het heet de ‘Hovding 3 airbag-helm’. Deze airbag vormt een soort helm om je hoofd heen, wanneer je van je fiets af kukelt. Dit kan een hoop letsel voorkomen.

Veelvuldig getest

Om deze airbag zo goed mogelijk te maken hebben de uitvinders duizenden tests gedaan. Ze hebben zelfs de bewegingspatronen bij fietsongelukken geanalyseerd. Alles om de airbag op de juiste manier te laten reageren. Nu weet het apparaatje precies wanneer het in actie moet komen. Bekijk de airbag zelf maar even in onderstaande video. Ook goed om te weten: de helm is niet goedkoop, hij kost maar liefst €300.

Ketty kreeg een fietsongeluk

Dat een rondje fietsen dramatisch kan aflopen, dat weet de 45-jarige Ketty. Zij kreeg een zwaar ongeluk met haar e-bike en was daardoor een jaar uit de running. Lees haar verhaal hier.

5 tips om extra veilig te fietsen in de coronacrisis:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Vriendin. Beeld: iStock

null Beeld

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden