Verliefd op zijn schoonzus

De razende rivier door Frode Grytten

Libelle Admin

Waar het over gaat: Dode jongen in rivier duidt op misdrijf: journalist Robert en zijn broer de rechercheur willen beiden het mysterie oplossen. En houden van dezelfde vrouw.

De eerste zin: De avond ervoor had ik een koel zuchtje wind gevoeld, maar ook deze dag zou warm worden.

Waardering: 9-

De razende rivier is een mooi en spannend boek om drie redenen. 1. Het verhaal speelt zich af tijdens een hittegolf in Noorwegen. Dat roept een zinderende sfeer op die wij Hollanders goed kennen. Hittegolven hier zijn ook altijd vreemde periodes. De mensen lijken van stroop, de straatgeluiden zijn van rubber, niets is meer wat het lijkt. 2. Hoofdpersoon Robert is geen held en dat is een verademing. Eindelijk eens iemand die te dik is, vaak twijfelt en erg veel zweet. Dat maakt hem geloofwaardig en om van te houden. 3. Hoewel op de cover ‘literaire thriller’ staat, vind ik de psychologische lijnen in De razende rivier van groter belang. Oké, er is een moord gepleegd en het Noorse stadje is in rep en roer (mooi hoe dat wordt beschreven), maar waar het steeds om gaat is de onmogelijke liefde: Robert heeft een affaire met zijn schoonzus, de vrouw van zijn broer. De spanning rondom dat taboe beneemt je de adem. Mag hij houden van die vrouw? Zal zij haar echtgenoot ooit verlaten? Is er een toekomst voor hen beiden? Mooi, kort geschreven en intelligent opgebouwd. Ik geef een 9-. En ik wil onmiddellijk méér van deze Frode Grytten.

De razende rivier – Frode Grytten, Uitgeverij Arbeiderspers

ISBN 9789029567541, Prijs € 18,95

Wilt u dit boek bestellen?

Meer over Marleen Janssen vindt u op www.marleenjanssen.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden