coffee cup on wood table in cafe(Vintage tone); Shutterstock ID 524123308; purchase_order: Libelle online; other: Libelle online

PREMIUMpersoonlijk

Vervolg: de dag nadat... de buren zomaar een schutting plaatsten

coffee cup on wood table in cafe(Vintage tone); Shutterstock ID 524123308; purchase_order: Libelle online; other: Libelle onlineBeeld Shutterstock / Vera stock

Voor Tineke (72) is de tuin een belangrijk onderdeel van het huis waar ze graag naar kijkt. Nu haar nieuwe buren zonder te overleggen een nieuwe schutting hebben geplaatst, is ze furieus. Hoog tijd om kennis te maken.

Annemarie van DijkShutterstock / Vera stock

Tineke: “Wat was ik pissig toen mijn nieuwe buren zomaar zonder overleg een lelijke schutting plaatsten tussen onze tuinen. Hoewel ik het moeilijk vond om dit aan te kaarten, belde ik toch bij ze aan. Heel netjes vertelde ik dat ik op zijn zachtst gezegd not amused was over deze ‘verrassing’. Dat mijn tuin mijn grote trots was, en dat die ineens een stuk kleiner en minder mooi leek. Ze schrokken ervan. Ze bleken er geen moment over te hebben nagedacht, ook omdat de schutting op hun eigen grond stond. Ze vonden de beukenhaag niet hoog genoeg en waren erg op hun privacy gesteld. Daarom besloten ze die schutting neer te zetten.

Wilgentenen

Helaas wilden ze de schutting niet weghalen. Om het goed te maken, stelde de buurman voor dat ik iets tegen de schutting aan mocht zetten – tegen de bovenkant die boven de beukenhaag uitkwam – en dat zij het zouden betalen. Een mooi aanbod, vond ik. Ik liet er een mat van wilgentenen tegenaan zetten. En eerlijk is eerlijk: dat staat hartstikke leuk. Dat de tuin wat kleiner en donkerder lijkt, daar ben ik inmiddels aan gewend.

De verstandhouding is door dit voorval wel beter geworden. Sindsdien overleggen de buren veranderingen aan het huis of de tuin met mij. Want toen ik toch bij ze zat, heb ik ook meteen verteld dat ik het vervelend vond dat ze begonnen te verbouwen zonder iets aan te kondigen en dat ze in het huis trokken zonder zich voor te stellen. Ik ben blij dat we het konden oplossen. Goed met elkaar communiceren is belangrijk, blijkt wel weer. Nog steeds lopen we de deur niet bij elkaar plat, daarvoor is het leeftijdsverschil ook te groot, maar inmiddels sta ik op straatborrels ook met deze buurtjes gezellig te kletsen.”

Wat hieraan vooraf ging lees je hier.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden