Vrouw raam

PREMIUMpersoonlijk

Vervolg: de dag nadat... ik mijn bitcoins verkocht

Vrouw raamBeeld Getty Images

Nadat Anna’s (55) bitcoins een half miljoen euro waard blijken te zijn, besluit ze de digitale valuta meteen te verkopen. Ze kan daarmee de hypotheek aflossen, maar de bank werkt niet zomaar mee.

Christien JansenGetty Images

Anna: “Alexander, mijn oudste, vindt het nog steeds leuk om me te vertellen dat als ik nú de bitcoins had verkocht, ik vijf miljoen zou hebben gehad. Hij heeft gelijk, maar het kan me geen klap schelen. Ik was in die periode na Johans dood zó verschrikkelijk in paniek, ik wist niet waar ik het moest zoeken. Continu dacht ik: als ik nu geen actie onderneem, dan zitten we binnen twee maanden op driehoog achter, zonder geld, zonder inkomen. Mijn hersenen werkten ook niet meer – dat schijnt te horen bij rouw. Ik was volkomen de weg kwijt.

Verzekering

Met de bank is het uiteindelijk ook goed gekomen, al ben ik nog steeds verbijsterd over de horkerigheid van de bankmedewerker. Een beetje vriendelijkheid was prettig geweest. Hij had alleen maar hoeven zeggen: ‘Mevrouw, ik zal mijn best voor u doen.’ Dat had al zo veel verschil gemaakt. Twee maanden nadat ik onze hypotheek had afgelost, bleek dat Johan tóch een levensverzekering had afgesloten. We zijn nu drie jaar verder en heel voorzichtig durf ik te geloven dat het allemaal goed zal komen. Het welzijn van de kinderen blijft mijn eerste prioriteit. Ze doen het ontzettend goed, ik ben zó trots op ze. Ze helpen me met heel veel dingen. Na Johans overlijden waren ze in een klap uit hun puberteit en dat is verdrietig. Maar we hebben het nog steeds heel goed met elkaar.

Droom

Johans zaak is nu verkocht en ik kan wat meer investeren in mezelf en in mijn eigen ontwikkeling. Het voelt relaxt en goed dat ik mijn werk heb kunnen omgooien, ik ben nu therapeut en kan andere mensen helpen. Mijn droom is om ooit dit huis te verkopen en om buiten te gaan wonen. Het liefst met anderen. Ach, ik zie wel. Ik ben nog elke dag blij dat ik die vreselijke stress van dat eerste jaar na Johans overlijden niet meer heb.”

Lees hier wat eraan voorafging.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden