Ezra Bailey

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat... ik mijn ex naar de afkickkliniek bracht

Ezra BaileyBeeld Getty Images
Annemarie van DijkGetty Images

Jojanneke (31): “Na vijf weken mocht ik Daan ophalen bij de kliniek. Hij was afgekickt en vol goede moed om nooit meer te beginnen met alcohol en drugs. Ik bracht hem naar zijn familie, waar hij tijdelijk kon logeren. Zijn baan was hij inmiddels kwijt en ons huis hadden we moeten verkopen door zijn vele schulden. Om niet terug te vallen in zijn verslaving, volgde Daan een online nabehandeling. Tot nu toe lijkt het goed te gaan. Hij heeft weer werk en is bezig met een vaste baan. Ons contact en de afspraken over Lotje gaan goed. Hij ziet haar een dag per week. En het belangrijkste: hij gebruikt niet meer. Al blijf ik sceptisch: verslaving zit bij hem in de familie en er is altijd een kans dat hij terugvalt.”

Burn-out

“Ik heb nu een eigen huisje waarin ik met Lotje woon. Pas toen we hier introkken kwam voor mij de klap van wat ik allemaal had meegemaakt. Momenteel zit ik thuis met een burn-out. Dat geeft me eindelijk de tijd om alles op een rijtje te zetten en mijn rust te pakken. Gelukkig heb ik lieve vriendinnen en familie om me heen die me ondersteunen. Het doet soms pijn om terug te denken aan de afgelopen jaren. Dan droom ik over hoe het had kunnen lopen als Daan niet verslaafd was geraakt. Bovendien vind ik hem nog steeds een leuke man; niet voor niets heb ik ooit voor hem gekozen. Ik zou willen dat hij me niets meer doet, maar dat is niet zo. Zelf hoopt hij dat het goed komt; hij ziet hij ons dolgraag weer samen. Toch weet ik zeker dat ik geen relatie meer met hem wil. Als iemand je één keer zo laat vallen, kan dat nog een keer gebeuren.”

Wat hieraan vooraf ging, lees je in dit artikel.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden