De dag nadat vervolg

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat...ik ontdekte dat mijn collega veel meer verdient dan ik

De dag nadat vervolgBeeld Getty Images/iStockphoto

Fayla (39): “Heel slim van het bedrijf om er een extern bureau op te zetten. Een win-winsituatie voor hen, want ik ging keihard aan de slag om me te bewijzen. Ik kreeg te horen dat er niet meer in zat dan een loonsverhoging van tweehonderd euro en een vast contract.

Christien JansenGetty Images/iStockphoto

Ik was wóest en ben direct vacaturewebsites gaan checken. Helaas zag ik niets naar mijn zin, dus besloot ik het bod dan maar te accepteren. Vooral omdat ik het werk echt heel leuk vond, en ach, overal is wel iets. Ik heb daar nog vier jaar gewerkt. Als ik nu terugkijk, zie ik dat ik er aardig verzuurd in heb gestaan.

Overigens werd Jeroens contract niet verlengd. Dat vond ik gek genoeg wel erg voor hem. Hij bleek niet zo goed te zijn in zijn werk. Op een gegeven moment moesten we een aanvraag doen voor een bepaalde subsidie en moesten we onze diploma’s overleggen. Toen kwam de aap uit de mouw: hij had wel veel opleidingen gedaan, maar nooit een diploma of certificaat gehaald. Hij had zich gewoon in die baan gebluft. Omdat ik voor veel medewerkers een vertrouwenspersoon was, werd steeds duidelijker dat in het hele bedrijf ongelijke waardering voorkwam. Degene die zich het best verkocht, kreeg het hoogste salaris. Uiteindelijk kon ik daar niet meer mee leven. Toen ik solliciteerde op een andere baan, wist ik: nu moet ik het beter regelen. Dat is gelukt. Bij de werkgever waarvoor ik nu werk, heb ik dertienhonderd euro meer gevraagd én gekregen, plus een leaseauto. Niet zo heel lang geleden vroeg die vorige werkgever of ik niet wilde terugkomen. Daar heb ik niet over hoeven nadenken: al was de baan nog zo leuk, bij dat bedrijf wil ik nóóit meer werken.”

Lees hier wat er aan Fayla’s verhaal vooraf ging.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden