De dag nadat vervolg

PREMIUM#55

Vervolg: de dag nadat... ik ontdekte dat mijn date een crimineel was

De dag nadat vervolgBeeld Getty Images/iStockphoto

Cato (46): “Die politieagent heeft nooit willen vertellen van welke criminele activiteiten Henri precies werd verdacht. Ik vermoed dat het gaat om zware criminaliteit, zoals drugs en overvallen.

Christien JansenGetty Images/iStockphoto

De dag nadat ik mijn relatie met Henri had beëindigd, pakte ik zijn horloge in en bracht dat naar het postagentschap bij mij in de buurt om het aangetekend te versturen. Ik had Henri’s naam op het pakketje gezet, hij had het adres van zijn vader opgegeven, in Alkmaar. ‘Hij woonde toch in Brasschaat?’ appte ik nog terug. Ook daar kletste hij zich uit. Volgens hem had zijn vader nog een huis in Alkmaar. De dag erna kreeg ik nog een appje van Henri dat het horloge was aangekomen met een bedankje en ‘Het ga je goed verder’. Daar heb ik niet meer op gereageerd. Wel blokkeerde ik zijn nummer en zijn Facebook.

Dienstpistool

Omdat Henri wist waar ik woonde, voelde ik me daarna niet meer veilig in mijn huurhuis. Ik was heel blij toen ik zelf een huis kon kopen. Af en toe googelde ik hem, maar hij is onvindbaar op internet. Soms komt er nog weleens een herinnering aan hem boven. Laatst nog, toen herinnerde ik me ineens weer dat hij vroeg of er bij mij in de buurt een politiebureau zat, want hij had zijn dienstpistool bij zich en dat wilde hij daar inleveren. Of die keer dat zijn telefoon ging en ik hem hoorde zeggen: ‘Dat is goed, code 290961, tot straks.’ Toen ik vroeg waar dat in ’s hemelsnaam over ging, zei hij dat hij werd opgeroepen en dat dat de code was voor zijn dienstpistool dat hij moest ophalen. Of die keer dat hij een enorme hoeveelheid geld bij zich had, zogenaamd voor zijn vader... Nee, geen wonder dat de alarmbellen waren gaan rinkelen.

Dom en naïef

Het had allemaal best veel impact op me. Het knaagde aan me, hoe ik zo dom en naïef had kunnen zijn. Ik was teleurgesteld in mezelf. Op een gegeven moment begon ik weer te daten, en toen merkte ik dat ik een stuk achterdochtiger was geworden. Inmiddels heb ik alweer een tijd een relatie met een heel leuke man. Nee, zo mooi lang als Henri is hij niet, maar hij is leuk, lief en betrouwbaar. En ict’er.”

Lees hier wat er aan Cato’s verhaal vooraf ging.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden