Baby

PREMIUM

Vervolg: de dag nadat... ik onverwacht een baby kreeg

BabyBeeld Unsplash

Jessica: “Ik maakte me in het begin zorgen over onze band: zou die anders zijn als je je zwangerschap niet bewust meemaakt?”

RedactieUnsplash

“Jason is inmiddels dertien, hij zit op de middelbare school, in het tweede jaar van de havo. Vlak na Jasons geboorte zijn mijn man en ik gescheiden, maar Jasons stiefvader, die ik al snel ontmoette, voelt voor hem als een echte vader. Ik maakte me in het begin zorgen over onze band: zou die anders zijn als je je zwangerschap niet bewust meemaakt? Maar Jason en ik zijn vier handen op één buik, en hij is ook heel close met zijn zusje van twaalf. Ik zou hem voor geen goud willen missen.

Vanaf het moment dat Jason vragen stelde over baby’s, heb ik hem uitgelegd dat hij heel plotseling kwam en dat hij echt een cadeautje was. Hij vindt het een vet verhaal, vertelt dan ook vol trots aan zijn vrienden dat hij in de badkamer van opa en oma is geboren. Ik heb zelf nooit schaamte gevoeld, de mensen om me heen hoefde ik er niet van te overtuigen dat ik echt geen idee had dat ik zwanger was.

Wel kreeg ik soms ongelovige blikken op het schoolplein. Mensen hebben zo snel een oordeel: het bestaat toch niet dat je het niet voelt en merkt dat je zwanger bent?! Of ze denken dat er geestelijk iets mis is met vrouwen die zoiets overkomt. Om die reden vertel ik het ook niet zomaar meer aan iedereen, ik heb geen zin meer om me te verantwoorden. Wel heb ik meegewerkt aan het boek Donderslag bij heldere hemel, waarin meerdere vrouwen aan het woord komen die dit hebben meegemaakt. De schrijfster is onze stem geworden en het boek onze boodschap. Wij zijn niet gek, dit kan echt gebeuren.”

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden